Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste geruchten over iPad mini met retina display duiken op

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 15:49 CategorieApple

Het kon natuurlijk ook niet lang duren, maar vandaag zijn de eerste geruchten over de opvolger van de iPad mini opgedoken. Zoals verwacht gaat het over een mogelijk retina display voor de tweede generatie iPad mini. AU Optronics zou de productie van het display voor zijn rekening nemen en ergens in de tweede helft van 2013 beginnen met de massaproductie.

iPad Mini met retina resolutie display

Het nieuws over een hogere resolutie display voor de iPad mini komt niet echt als verrassing aangezien er veel gesproken is over waarom Apple gekozen heeft voor een ‘mindere’ resolutie voor de kleinere en goedkopere iPad. Apple heeft voor een 1.024 bij 768 pixels resolutie gekozen, dezelfde resolutie als die van de iPad 2. De reden hiervoor is Apple hiermee garandeert dat alle apps voor de iPad ook op de iPad Mini werken. Daarnaast is de productie van een retina resolutie 7.9 inch display waarschijnlijk op dit moment nog te duur of niet mogelijk.

Het Chinese DoNews weet vandaag in ieder geval te melden dat AU Optronics de massaproductie van een 7.9 inch display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels in de tweede helft van 2013 zou willen beginnen. Dit zou betekenen dat de iPad Mini 2 (?) een pixeldichtheid krijgt van 324 pixels per inch.

Langere batterijduur en een dunner frame

Voor de productie van het display zou AU Optronics gebruikmaken van de IGZO (indium gallium zinc oxide) techniek. Hiermee kan de batterijduur verlengd worden zonder aan helderheid te hoeven inleveren. Daarnaast zou een andere techniek (GOA) ervoor moeten zorgen dat het frame rondom het display dunner gemaakt kan worden.

Wanneer kunnen we dit moois verwachten, als we de geruchten mogen geloven? Ergens in het vierde kwartaal van volgend jaar. Je hebt dus nog even de tijd en die tijd wordt waarschijnlijk gevuld met nog een hele berg aan interessante geruchten.

Via: Slashgear

 

  • Delen:

Reacties

  1. karim
    07 november, 2012 om 17:37

    leren ze het dan nooit???!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.