Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews van de Huawei MediaPad 10 FHD Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2012, 15:02 CategorieAndroid

Eerder deze week dook de nieuwe Huawei MediaPad 10 FHD tablet zonder een officiële lancering van Huawei op bij de eerste Nederlandse winkels en langzaam aan zien we ook steeds meer internationale reviews van de tablet verschijnen. Dat werd ook wel tijd aangezien het toestel begin dit jaar al door de fabrikant aan het publiek getoond werd maar nu pas te koop is.

Huawei MediaPad 10 FHD

De Huawei MediaPad 10 FHD was begin dit jaar dan ook een zeer aantrekkelijke tablet met high-end specificaties waar we erg benieuwd naar waren. Echter gaat de ontwikkeling in de tabletmarkt zo snel en is Huawei zo traag met het distribueren van producten dat de tablet inmiddels niet zo bijzonder meer is. Er zijn immers al meerdere tablets met een Full HD display en een quad-core processor. De MediaPad 10 FHD heeft echter een belangrijk nadeel ten opzichte van die andere tablets; het opslaggeheugen bedraagt maar 8GB. Ja, het is uit te breiden middels een SD kaart, maar als je 449 euro uitgeeft dan wil kan ik me voorstellen dat je in ieder geval voldoende intern opslaggeheugen verwacht. Maar, het beoordelen van de tablet laten we over aan diegenen die het toestel al daadwerkelijk voor langere tijd in handen hebben gehad.

Reviews

Zo heeft Engadget deze week een review gepubliceerd waarin men vooral enthousiast is over het aantrekkelijke design van de tablet, de goede audioweergave en de grote hoeveelheid interessante apps die standaard meegeleverd wordt. Toch zitten er ook wat nadelen aan de tablet, zoals de tegenvallende batterijduur, de verwarrende skin over Android en de soms matige prestaties. Alles bij elkaar genomen vindt ook Engadget dat de MediaPad 10 FHD net te laat arriveert op de tabletmarkt, zeker gezien de relatief hoge prijs en de beperkte beschikbaarheid. Aan de andere kant is een Full HD display met een quad-core processor natuurlijk nog steeds een interessant aanbod.

De website Phandroid is een stuk positiever over de tablet. Zo is men onder de indruk van de prestaties, de mogelijkheden en het design van de tablet. De aanpassingen die Huawei aan Android gedaan heeft worden als ‘minimaal’ omschreven en zullen de gebruiker dus niet in de weg zitten. Wel haalt men de wat verouderde Android 4.0 ICS versie even aan maar ook dit mag de pret niet drukken. Alles bij elkaar genomen ziet Phandroid de MediaPad 10 FHD als geduchte concurrent van de Samsung Galaxy Note 10.1 en de ASUS Transformer tablets.

Het Amerikaanse Slashgear is niet niet zover dat er al een review gemaakt kan worden, maar een eerste indruk middels een tweetal video’s behoort wel tot de mogelijkheden. In onderstaande video wordt de tablet uit zijn verpakking gehaald en wordt gekeken naar de hardware en het design.

In onderstaande video bekijkt Slashgear de software, de mogelijkheden en de prestaties van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad 10 FHD is reeds in Nederland te koop bij een aantal winkels. Onder meer Redcoon en MaxICT bieden de tablet momenteel aan voor een prijs van 449 euro.

  • Delen:
Huawei MediaPad 10 FHD
Android ICS (4.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.