Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Elliptic Labs maakt gebaren bediening Windows 8 computers mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2012, 10:24 CategorieBesturingssystemen

Een van de belangrijkste vernieuwingen binnen het nieuwe Windows 8 besturingssysteem is het feit dat de software geoptimaliseerd is voor touch-bediening. Volgens het Amerikaanse Elliptic Labs is er echter een eenvoudigere manier om je Windows 8 computer te bedienen en het display tegelijkertijd ook nog eens schoon te houden; bediening middels gebaren.

Windows 8 Gesture Suite

Elliptic Labs heeft de Windows 8 Gesture Suite ontwikkeld, een systeem waarmee het mogelijk is om Windows 8 middels bewegingen die je voor het scherm maakt te bedienen. Het systeem werkt middels ultrasound en kan daardoor alle handbewegingen in 3D herkennen en werkt zelfs in het pikdonker. De Windows 8 Gesture Suite ondersteunt alle gestures die Microsoft in Windows 8 geïntegreerd heeft. Volgens het bedrijf is de ultrasound techniek 95 procent energiezuiniger dan huidige gesture technieken die gebruikmaken van de camera’s van een computer.

De SDK van de Windows 8 Gesture Suite is reeds beschikbaar gesteld. Er is echter wel hardware ondersteuning van fabrikanten nodig om het systeem te laten werken. Zo moeten toekomstige computers uitgerust worden met extra microfoons en transducers om compatibel te zijn met de Windows 8 Gesture Suite. Elliptic Labs verwacht dat de eerste computers die compatible zijn binnen 12 tot 14 maanden op de markt verschijnen.

Meer informatie vind je op de website van Elliptic Labs.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.