Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen Miracast ondersteuning voor de Nexus 7 en Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2012, 10:29 CategorieAndroid

Eind vorige maand introduceerde Google het nieuwe Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem met verschillende nieuwe features en functies. Een van deze features was ondersteuning voor Miracast Wireless Display, een standaard waarmee beeld en audio van een tablet (of ander apparaat) gestreamd kan worden naar een televisie die ook over Miracast ondersteuning beschikt.

Geen Miracast voor de Nexus 7 en Nexus 10

Aangezien Google Miracast ondersteuning als algemene feature binnen Android 4.2 aankondigde zou je verwachten dat alle apparaten met Android 4.2 deze standaard zouden ondersteuning, maar helaas geldt dit momenteel alleen voor de Google Nexus 4. De Google Nexus 7 en Nexus 10 tablets beschikken niet over Miracast ondersteuning. De reden hiervoor is dat ook de hardware de standaard moet ondersteunen.

Nvidia heeft ondersteuning aangekondigd

De chip die in de tablet gebruikt wordt moet ondersteuning bieden voor Miracast middels specifieke drivers. Nvidia, de leverancier van de Tegra 3 processor in de Nexus 7, heeft reeds aangekondigd de standaard te gaan ondersteunen dus bezitters van een Nexus 7 kunnen mogelijk in de toekomst een update verwachten. De Nexus 10 is echter een ander verhaal omdat Samsung haar eigen Exynos chip gebruikt en ook haar eigen streaming protocol ondersteunt in de vorm Samsung Allshare. Het is dus maar de vraag of Samsung ondersteuning voor een concurrerende standaard toe zal voegen.

Bekijk onze video met alle nieuwe functies binnen Android 4.2 Jelly Bean.

Via: Androidnext  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.