Google begint uitrol Android 4.2 Jelly Bean voor de Nexus 7

13 november 2012 1 Minuut 3 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

Het heeft even op zich laten wachten, maar Google is inmiddels begonnen met de uitrol van Android 4.2 Jelly Bean voor de Google Nexus 7 tablet. Android 4.2 valt net zoals Android 4.1 onder de Jelly Bean noemer maar bevat een aantal interessante nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om verschillende gebruikersaccounts aan te maken op je tablet.

Handmatig updaten

De push-notificatie waarmee je de update kunt installeren moet binnen niet al te lange tijd verschijnen maar mocht je echt niet kunnen wachten dan is er een mogelijkheid om de update handmatig te installeren. Android Police heeft een stappenplan gemaakt waarmee je de update zelf kunt downloaden en kunt installeren. Hiervoor is enige technische kennis echter wel vereist.

Over The Air update

Zoals gezegd is het nog niet duidelijk wanneer alle Nexus 7 tablets een automatische update kunnen verwachten. Om zelf te controleren of er een update beschikbaar is kun je via het instellingen menu naar de optie ‘Over deze tablet’ gaan.

Android 4.2 Jelly Bean

Android 4.2 Jelly Bean beschikt over verschillende verbeteringen en nieuwe functies. Zo moet het systeem nog stabieler en sneller zijn dan Android 4.1, is het mogelijk gebruikersaccounts aan te maken, kun je 360 graden foto’s maken met Photo Sphere, krijg je ingebouwde ondersteuning voor Miracast Wireless Display, en is de Google Now functie verbeterd en uitgebreid. Alle nieuwe features en functies vind je in het Android 4.2 Jelly Bean overzicht.

Reacties (3)