Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gaat geld teruggeven bij prijsverlaging producten Play Store

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2012, 12:32 CategorieAndroid

Prijsverlagingen en het vervangen van producten voor verbeterde varianten is natuurlijk mooi voor diegenen die het betreffende product na de prijsverlaging of vervanging kopen maar kan consumenten die het product reeds gekocht hebben flink teleurstellen. Om de teleurgestelde consumenten enigszins tegemoet te komen gaat Google vanaf nu geld teruggegeven.

Cadeaubon van ASUS

Eerder deze week maakte ASUS bekend een cadeaubon van 30 euro beschikbaar te stellen voor klanten die voor 29 oktober een Nexus 7 16GB versie gekocht hebben. Op die dag werd namelijk een 32GB variant geïntroduceerd door Google die voor dezelfde prijs als de 16GB variant te koop zal zijn. ASUS komt hier klanten dus gedeeltelijk tegemoet terwijl het bedrijf dit niet verplicht is.

Hardware kopen in de Play Store

Google komt nu met eenzelfde regel voor producten (smartphones, tablets en accessoires) die via de Google Play Store gekocht worden, waaronder de Nexus 7. Wanneer Google de prijs van een product uit de Play Store verlaagt krijg je het prijsverschil terug mits je het product binnen 15 dagen voor de prijsverlaging gekocht hebt. Om aanspraak te maken op het geld moet je ook binnen 15 dagen na de prijsverlaging een formulier invullen en richting Google sturen.

Helaas is het in Nederland om dit moment nog steeds niet mogelijk om hardware via de Google Play Store te kopen. Dit is wel mogelijk in andere landen, waaronder de VS, de UK en Duitsland. Toch is de verwachting dat Google deze mogelijkheid binnen niet al te lange tijd ook naar Nederland brengt.

Bron: Google

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.