Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Music mogelijk snel naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 12:44 CategorieAndroid

Google heeft al een tijdje een interessant aanbod van muziek, TV series en films maar dit aanbod is nog steeds niet beschikbaar in Europa. Google heeft nu een licentieovereenkomst gesloten met Europese muziekuitgevers waardoor de lancering van in ieder geval de Google Music Store een stuk dichterbij lijkt te komen voor Android gebruikers in onder meer Nederland en België.

Concurrentie

Google loopt op het gebied van muziekdistributie via haar eigen platform nogal achter op de concurrentie. Zo hebben we in Nederland al langer toegang tot Apple’s iTunes, Spotify en zelfs Sony’s eigen Music Unlimited dienst. Google Music is te vergelijken met deze diensten maar in tegenstelling tot deze diensten heet Google een overeenkomst voor heel Europa afgesloten.

5.5 miljoen nummers

Door de recent afgesloten overeenkomst krijgt Google toegang tot een bibliotheek met meer dan 5.5 miljoen nummers, afkomstig van diverse muziekuitgevers. Binnen de overeenkomst vallen onder meer nummers van artiesten als Lady Gaga en Rihanna.

Google Music in Nederland

Nederlandse Android gebruikers kunnen de Google Music applicatie al downloaden in de Google Play Store maar het downloaden of streamen van muziek is nog niet mogelijk. Wanneer Google deze functionaliteit uitrolt naar landen binnen Europa is nog niet duidelijk.

Via: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.