Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10 demontage onthult geen geheimen

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2012, 10:28 CategorieAndroid

De Google Nexus 10 is een van de meest interessante tablets die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen. Hoewel de tablet waarschijnlijk niet via de officiële kanalen naar Nederland zal komen is het wel interessant om te zien wat er zich onder de motorkap van het apparaat bevindt. Zo blijkt de tablet van top tot teen uit Samsung componenten te bestaan.

Samsung van top tot teen

Eerder dit jaar zagen we al een demontage van onder meer de Google Nexus 7 en de Microsoft Surface RT tablet. Deze keer is het de beurt aan de Google Nexus 10 welke geproduceerd wordt door Samsung. Powerbookmedic heeft de tablet gedemonteerd en de ervaringen en bevinden met de rest van de wereld gedeeld. Echte verrassingen of geheimen zien we helaas niet terug. Wat wel blijkt is dat nagenoeg alles uit de fabrieken van Samsung komt, van de batterij tot de processor en het display.

Eenvoudig uit elkaar te halen

Interessanter is dat de Google Nexus 10 relatief eenvoudig uit elkaar te halen is. Eerder zagen we dat het demonteren van de Surface RT tablet problemen met zich meebracht en dat het demonteren van een iPad nagenoeg onmogelijk is. De Google Nexus 10 is in elkaar gezet met standaard schroeven en er zitten weinig componenten aan elkaar gelijmd. Reparatie van het apparaat is dus relatief een stuk eenvoudiger dan bijvoorbeeld de reparatie van een iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.