Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10: Review round-up

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2012, 13:25 CategorieAndroid

Er gingen al langer geruchten over en eind vorige maand heeft Google dan ook een 10 inch Nexus tablet gelanceerd. De Google Nexus 10 is gemaakt door Samsung en heeft als unieke feature een hoge resolutie display. Hoewel de tablet waarschijnlijk niet via de officiële kanalen naar Nederland komt is het toch interessant te kijken wat de conclusies uit de internationale reviews zijn.

Google Nexus 10 – specificaties

De Google Nexus 10 is een 10.1 inch tablet met Super PLS display en een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, de hoogste resolutie die momenteel op een tablet te vinden is. Verder is de tablet uitgerust met een Exynos 5250 ARM Cortex-A15 dual-core processor, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, stereo speakers aan de voorzijde, een microHDMI en een microUSB poort, Bluetooth 4.0, Wifi en een 9.000 mAh batterij die 9 uur mee moet gaan.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Google Nexus 10.

Google Nexus 10 – reviews

Hieronder vind je de pluspunten, minpunten en conclusies uit een aantal internationale reviews die gisteren gepubliceerd zijn.

The Verge

Volgens The Verge is de Nexus 10 een tablet waarmee Google wil laten zien hoe goed Android tablets kunnen zijn, exact wat het doel is van de Nexus serie. Het is dan ook een uitnodiging voor ontwikkelaars om meer applicaties voor deze premium tablets te maken. Het belangrijkste pluspunt van de Nexus 10 is het hoge resolutie display dat absoluut te vergelijken is met het retina display in Apple’s nieuwe iPad. Ook de bouwkwaliteit en speakers zijn van goede kwaliteit. Android 4.2 is volgens The Verge stabieler dan ooit en voegt een aantal interessante nieuwe functies toe. Echter brengt het hoge resolutie display ook het nadeel met zich mee dat sommige low-res Android graphics er niet goed uitzien. Daarbij blijft de website hameren op het gebrek aan voor tablet geoptimaliseerde apps binnen het Android ecosysteem.

Engadget

Ook Engadget is zeer te spreken over het hoge resolutie Super PLS display en voegt daar aan toe dat je dit in een mobiel apparaat dat maar 400 dollar kost geleverd krijgt, een zeer interessant aanbod. Het display zorgt ervoor dat teksten scherp weergegeven worden en dat de interface er indrukwekkend uitziet. Echter geeft Engadget wel aan dat icons van apps die door derden ontwikkeld zijn er niet zo scherp uitzien. De apps zelf (wanneer geopend) zien er daarentegen wel weer ok uit. Toch heeft de tablet een aantal tekortkomingen. Zo zijn de prestaties gemiddeld, is het nieuwe keyboard in Android 4.2 niet overtuigend en valt de batterijduur van de tablet tegen. Eigenlijk is er afgezien van de resolutie niet veel dat de Nexus 10 veel beter maakt dan de concurrentie in het 10 inch segment.

TechCrunch

Volgens TechCrunch is de Nexus 10 een zeer interessante tablet voor diegenen die al Google producten gebruiken en een voorkeur hebben voor Android. Het is een apparaat dat niet perfect is door de mindere bouwkwaliteit dan dat van de Nexus 7 en de wat tegenvallende combinatie van software en hardware. TechCrunch geeft Google zelfs het advies om zelf hardware te gaan ontwikkelen, precies zoals Apple dat doet. Wel geeft de website aan dat Android 4.2 Jelly Bean een indrukwekkende tablet-ervaring biedt, wellicht beter dan iOS op een iPad. De Nexus 10 zelf is een lichte tablet die comfortabel te gebruiken is.

LaptopMag

Net als de hierboven genoemde websites is ook LaptopMag onder de indruk van het hoge resolutie display. Daarnaast prijst de website de goede audioweergave middels de speakers aan de voorzijde, de snelle prestaties en comfortabele gebruikerservaring, de indrukwekkende nieuwe Photo Sphere functie en de lange batterijduur van de Nexus 10. Echter zijn er ook minpunten zoals de soms wat tegenvallende grafische prestaties, het kleine aanbod van voor tablets geoptimaliseerde apps, de matige kijkhoeken en het ontbreken van een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. De conclusie is dat de Nexus 10 een premium Android tablet is met een fraai design, goede prestaties en een indrukwekkend hoge resolutie display.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 10 moet vanaf 13 november in de eerste landen verschijnen voor een prijs vanaf 399 dollar. Samsung heeft echter al aangegeven dat de tablet waarschijnlijk niet via de officiële kanalen naar Nederland zal komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.