Google Nexus 10 te koop in Europa, niet in Nederland

13 november 2012 1 Minuut 8 Reacties
Google-Nexus-10-4

Google is vandaag begonnen met de verkoop van haar nieuwe Nexus 10 tablet in onder meer de Duitsland, Frankrijk en Engeland. Echter kunnen we er in Nederland helaas nog niet voor naar de winkel. Google heeft er namelijk voor gekozen de Nexus 10 alleen via de Google Play Store te verkopen en in Nederland is deze mogelijkheid nog niet aanwezig.

Vorige maand lanceerde Google haar nieuwste tablet in de vorm van de Nexus 10. Dit apparaat is ontwikkeld door Samsung en heeft als unieke feature een hoge resolutie display. Wellicht het interessantste is echter de prijs. In Europa wordt de 16GB versie verkocht voor een prijs van 399 euro. De 32GB variant is te koop voor 499 euro.

Update: Inmiddels is de Nexus 10 in de meeste landen al uitverkocht.

Nexus 10 niet naar Nederland

Vlak na de presentatie liet Samsung Benelux al weten dat de Nexus 10 voorlopig niet naar Nederland zal komen. Een reden werd niet gegeven maar waarschijnlijk wil Samsung de Nexus 10 niet laten concurreren met tablets die ze zelf op de markt brengt zoals de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Note 10.1. Mocht Samsung de Nexus 10 wel in Nederland uitbrengen dan moet het bedrijf zelf de distributie en marketing verzorgen waardoor de marge op het apparaat te klein wordt.

Momenteel is het dus onmogelijk om de Nexus 10 in Nederland te kopen, maar de kans is groot dat diverse retailers de tablet gaan importeren. Echter is de kans dan ook groot dat je wat meer betaalt dan de verkoopprijs die Google vraagt.

Google Nexus 10

De Google Nexus 10 is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een Samsung Exynos 5250 dual-core processor, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, stereo speakers aan de voorzijde, een microHDMI en een microUSB poort, Bluetooth 4.0, Wifi en een 9.000 mAh batterij die 9 uur mee moet gaan. Qua software draait de tablet op Android 4.2 Jelly Bean.

Alle informatie en specificaties vind je op de productpagina van de Google Nexus 10. De eerste ervaringen vind je in de review round-up.

Via: Techradar

Reacties (8)