Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10 te koop in Europa, niet in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2012, 11:31 CategorieAndroid

Google is vandaag begonnen met de verkoop van haar nieuwe Nexus 10 tablet in onder meer de Duitsland, Frankrijk en Engeland. Echter kunnen we er in Nederland helaas nog niet voor naar de winkel. Google heeft er namelijk voor gekozen de Nexus 10 alleen via de Google Play Store te verkopen en in Nederland is deze mogelijkheid nog niet aanwezig.

Vorige maand lanceerde Google haar nieuwste tablet in de vorm van de Nexus 10. Dit apparaat is ontwikkeld door Samsung en heeft als unieke feature een hoge resolutie display. Wellicht het interessantste is echter de prijs. In Europa wordt de 16GB versie verkocht voor een prijs van 399 euro. De 32GB variant is te koop voor 499 euro.

Update: Inmiddels is de Nexus 10 in de meeste landen al uitverkocht.

Nexus 10 niet naar Nederland

Vlak na de presentatie liet Samsung Benelux al weten dat de Nexus 10 voorlopig niet naar Nederland zal komen. Een reden werd niet gegeven maar waarschijnlijk wil Samsung de Nexus 10 niet laten concurreren met tablets die ze zelf op de markt brengt zoals de Galaxy Tab 2 (10.1) en de Galaxy Note 10.1. Mocht Samsung de Nexus 10 wel in Nederland uitbrengen dan moet het bedrijf zelf de distributie en marketing verzorgen waardoor de marge op het apparaat te klein wordt.

Momenteel is het dus onmogelijk om de Nexus 10 in Nederland te kopen, maar de kans is groot dat diverse retailers de tablet gaan importeren. Echter is de kans dan ook groot dat je wat meer betaalt dan de verkoopprijs die Google vraagt.

Google Nexus 10

De Google Nexus 10 is een 10.1 inch tablet met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een Samsung Exynos 5250 dual-core processor, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, stereo speakers aan de voorzijde, een microHDMI en een microUSB poort, Bluetooth 4.0, Wifi en een 9.000 mAh batterij die 9 uur mee moet gaan. Qua software draait de tablet op Android 4.2 Jelly Bean.

Alle informatie en specificaties vind je op de productpagina van de Google Nexus 10. De eerste ervaringen vind je in de review round-up.

Via: Techradar

 • Delen:

Reacties

 1. Jeroen
  13 november, 2012 om 13:06

  Als ik deze tablet nu toch graag wil hebben, wat is dan een logische manier om dat te bereiken?

  • Martijn Chel
   13 november, 2012 om 16:49

   Als je em nu wil hebben wordt het erg lastig aangezien alles uitverkocht is. Toch proberen kan via de Duitse Play Store, wellicht met iemand die in Duitsland woont.

   • Jeroen
    13 november, 2012 om 16:54

    Dank voor je reactie,

    Ik zal jullie site in de gaten houden de komende tijd, ben benieuwd of Samsung en Google niet toch nog terugkomen op hun eerdere besluit. De vraag naar deze tablets zal, zo verwacht ik, enorm zijn!

  • Bert
   26 december, 2012 om 13:06

   In de duitse webshop http://www.notebook.de kan je ‘m reserveren. Ze verzenden ook naar NL. Echter de prijs is aanzienlijk hoger dan in de Google store.

 2. aciddoc
  13 november, 2012 om 23:49

  dit begint meer en meer op een soap te lijken.

  de enne wel en de andere mag de hoofd prijs betalen.

  ik ben er klaar mee had de nexus 10 graag gekocht,maar als het zo moet
  dan maar een apple .

 3. Denise
  14 november, 2012 om 12:10

  Het blijkt dat de nexus 10 heel moeilijk te krijgen is..
  In Nederland komt hij helaas niet. Maar weet iemand hoe je meer informatie kunt krijgen wanneer ze in de winkels komen in duitsland of misschien wel niet?

  • Martijn Chel
   14 november, 2012 om 14:28

   We houden het in de gaten. Bij nieuws lees je het meteen.

 4. Ruud
  17 december, 2012 om 20:43

  Het is betreurenswaardig dat een bedrijf als Google niet voor voldoende voorraad heeft gezorgd vóór deze tablet in de verkoop te gooien.
  En dan komen ze met het argument dat ze niet op deze enorme interesse hadden gerekend??
  Wat verwacht je zelf als je een top tablet op de markt zit tegen een prijs van gemiddeld 100 euro goedkoper dan ieder andere tablet met vergelijkbare prestaties?!
  Het is zeer spijtig te benoemen dat er na ruim een maand sinds de start van de verkoop er nog geen vooruitzicht is op nieuwe voorraden op de google play of eventueel een Duitse Mediamarkt. Tevens handig voor de feestdagen.

  Google goed bezig!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.