Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 10 vs de iPad 4 en de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 13:29 CategorieAndroid

Vorige maand lanceerde Google een nieuwe tablet in de vorm van de Nexus 10. Deze tablet is geproduceerd door Samsung en moet de concurrentie aangaan met high-end 10 inch tablets van onder meer ASUS, Acer en Samsung zelf. Maar, hoe presteert de Nexus 10 ten opzichte van de nieuwe iPad en zijn kleinere broer, de Nexus 7?

Google Nexus 10

De Google Nexus 10 beschikt onder meer overeen 10.1 inch super PLS LCD display net een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Daarnaast is de tablet uitgerust met onder meer een Samsung Exynos 5250 dual core processor met een kloksnelheid van 1.7GHz, een Mali T604 GPU, 2GB aan werkgeheugen, Bluetooth 4.0, NFC, Wifi, twee camera’s, een microHDMI poort en een microUSB poort.

Uit de eerste reviews van de Google Nexus 10 konden we al halen dat men voornamelijk onder de indruk was van het hoge resolutie display, de redelijk snelle en stabiele prestaties en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Maar, hoe is dit display en zijn de prestaties wanneer je de Nexus 10 naast de nieuwe iPad en de kleinere Google Nexus 7 zet? De Duitse collega’s van SwagTab hebben de tablets naast elkaar gelegd en onderstaande video’s gemaakt. Het is dus in het Duits, maar dat moet voor de gemiddelde Nederlander gedeeltelijk wel te ontcijferen zijn.

Google Nexus 10 vs iPad 4

In onderstaande video wordt voornamelijk gekeken naar het verschil in display tussen de iPad 4 en Nexus 10. De vierde generatie iPad beschikt over een retina display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, terwijl de Nexus 10 beschikt over een Super PLS LCD display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels.

Google Nexus 10 vs Nexus 7 en Galaxy Note II

In onderstaande video worden de Google Nexus 10, Nexus 7 en de Samsung Galaxy Note II vergeleken middels benchmark tests.

Google Nexus 10 vs Huawei MediaPad 10 FHD

Niet alleen de iPad 4 is een concurrent van de Google Nexus 10. Ook diverse Android fabrikanten hebben tablets met krachtige processors en hoge resolutie displays gelanceerd. Zo heeft Huawei onlangs de MediaPad 10 FHD tablet op de markt gebracht. Dit model beschikt over een Full HD IPS LCD display en draait op een quad-core processor die door Huawei zelf ontwikkeld is.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 10 is in diverse landen reeds te koop via de Google Play Store voor een prijs vanaf 399 euro. Helaas heeft Samsung besloten de tablet niet in Nederland te zullen lanceren, maar wellicht dat de tablet binnenkort in Nederland verschijnt via onofficiële kanalen.

Via: Notebookitalia • Delen:

Reacties

 1. Piquedram
  20 november, 2012 om 14:52

  de filmpjes zijn allemaal in het duits…

  • Martijn Chel
   20 november, 2012 om 14:53

   Daarom zijn het ook de ‘Duitse collega’s’ ;)
   Maar, een beetje Duits moet voor de gemiddelde Nederlander toch wel te verstaan zijn?

   • Sam
    20 november, 2012 om 15:36

    Was?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.