Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan eigen AirPlay techniek voor Android toestellen

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 15:38 CategorieAndroid

We kennen al verschillende technieken en standaarden om media vanaf je mobiele apparaat naar bijvoorbeeld een TV te streamen. Zo hebben we DLNA en Bluetooth en heeft Apple haar eigen AirPlay techniek ontwikkeld. In Android 4.2 Jelly Bean heeft Google ook Miracast ondersteuning toegevoegd waarmee je het beeld van je tablet draadloos naar je TV kunt streamen.

Google’s eigen AirPlay techniek

Toch is dat nog niet voldoende voor Google. Timbo Drayson, productmanager bij Google, heeft in een interview met GigaOM aangegeven dat Google werkt aan een eigen AirPlay techniek. De techniek, welke nog geen naam meegekregen heeft, moet het mogelijk maken om eenvoudig beeld en audio te streamen naar andere Andoid apparaten en TV’s die uitgerust zijn met het Google TV platform. Maar, Drayson geeft ook aan dat Google samenwerkt met andere bedrijven om er een open standaard van te maken. DLNA is zo’n open standaard.

Communicatie in twee richtingen

De nieuwe streaming standaard is echter niet alleen interessant voor het streamen van content richting een ander apparaat en het bedienen van een ander apparaat. Volgens Drayson werkt de techniek in twee richtingen. De ontvanger kan ook informatie terugsturen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars interactieve tweede scherm ervaringen ontwikkelen die samengaan met content die op TV verschijnt. Dit zou de techniek interessanter maken dan onder meer DLNA en Miracast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.