Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Heb jij als intensieve tabletgebruiker al last van ‘tabletkramp’?

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 12:38 CategorieOnderzoek

Met de komst van de mobiele telefoon werd de term ‘smsduim’ een algemeen begrijp voor mensen die last van hun duim hadden door het vele sms’en. Met de komst van tablets krijgen we te maken met de term ‘tabletkramp’ waarmee de kramp omschreven wordt die je kunt ervaren na intensief en langdurig gebruik van je tablet.

Tabletkramp

De fysiotherapeuten in Nederland maken zich alweer zorgen, zo blijkt uit een interview van de NOS met Danielle Elings van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Volgens Elings kunnen gebruikers van tablets last krijgen van deze ‘tabletkramp’ wanneer ze teveel kracht zetten met de duim of de hand in combinatie met een niet optimale zithouding of lighouding.

Oververmoeide spieren en pezen

Volgens Harald Miedema, lector Arbeid en Gezondheid aan Rotterdam University, zijn het geen compleet nieuwe problemen die opduiken bij het gebruik van tablets. Het is immers altijd zo dat bij een langdurig slechte houding of beweging spieren en pezen oververmoeid kunnen raken waardoor je een vorm van kramp kunt ervaren. Miedema geeft aan dat je om de kramp te voorkomen moet zorgen voor ontspannen nek en schouders en moet zorgen dat je armen voldoende ondersteund worden. Vooral bij het tikken van lange teksten wordt het gebruik van een toetsenbord aangeraden.

Heb jij al last van de zogenaamde ‘tabletkramp’ gehad?

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.