Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Heeft Windows RT nu al zijn langste tijd gehad?

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2012, 17:48 CategorieBesturingssystemen

We weten inmiddels dat er twee versies van Microsoft’s nieuwe besturingssysteem ontwikkeld zijn; Windows 8 voor apparaten met een Intel processor en Windows RT voor apparaten met een ARM processor. Volgens Microsoft zou Windows RT ideaal moeten zijn voor gebruik op tablets en de softwaregigant lanceerde onlangs dan ook haar eigen Surface voor Windows RT tablet.

Naast Microsoft hebben onder meer ASUS (Vivo Tab RT), Dell (XPS 10) en Samsung (ATIV Tab) een Windows RT tablet gelanceerd maar het aanbod van apparaten met Windows RT als besturingssysteem blijft nog ver achter op het aanbod van apparaten met de volledige versie van Windows 8. De reden hiervoor is dat veel fabrikanten de kat uit de boom kijken. Zo gaf Acer vorige week aan eerst te willen zien hoe de Surface voor Windows RT tablet van Microsoft het zal doen en hoe het RT besturingssysteem geaccepteerd wordt.

Uitstel en afstel

Het lijkt er echter op dat niet alleen Acer nog niet zeker is over Windows RT. Volgens Digitimes, een website die het overigens niet altijd bij het juiste eind heeft, zouden namelijk meer fabrikanten interesse in Windows RT verloren hebben. Bronnen uit de industrie zouden aangegeven hebben dat ASUS, Dell, Samsung en Lenovo minder dan 50.000 Windows RT tablets willen verschepen. Daarnaast zouden Acer, Sony, HP en Toshiba besloten hebben helemaal geen Windows RT apparaten meer op de markt te brengen. Zelfs Nokia, een trouwe partner van Microsoft, zou de lancering van een Windows RT tablet uitgesteld hebben. Al deze fabrikanten zouden nu volledig op Windows 8 willen focussen.

Als dit bericht op waarheid gebaseerd is zou dit wel eens kunnen betekenen dat Windows RT nu al zijn langste tijd gehad heeft.

Beperkingen van Windows RT

De reden dat fabrikanten geen vertrouwen meer in deze versie van Windows hebben wordt niet duidelijk maar het is waarschijnlijk dat zij ook meer toekomst zien in een versie van Windows waar geen beperkingen als het niet kunnen draaien van .exe bestanden en uitgeklede versies van software inzitten.

Meer informatie

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT en bekijk alle reeds gelanceerde Windows RT tablets in onze tablet database.

Via: Microsoft News

 • Delen:

Reacties

 1. Harold
  04 november, 2012 om 22:58

  Ik heb me laten vertelen dat het ook niet mogelijk is om Video_TS films af te spelen in RT. En dat is voor mij noodzakelijk. Dus wordt het een tablet onder Windows-8.

 2. jan
  05 november, 2012 om 17:27

  Welke andere besturingsystemen op een tablet kunnen dit wel dan?

  • Martijn Chel
   05 november, 2012 om 17:30

   Geen, maar dat is het punt niet. Het punt is de verwachting van consumenten en datgene dat fabrikanten willen bieden. Vraag een gemiddelde consument op straat wat hij wil/verwacht dat een Windows tablet kan en je zult zien dat Windows RT in 9 van de 10 gevallen niet aan die verwachtingen voldoet. Ik snap je punt hoor, en Windows RT moet juist als apart mobiel OS gezien worden, maar het lijkt erop dat dit voor consumenten en fabrikanten een stap te ver is.

  • T.A Blet
   05 november, 2012 om 18:31

   Android Honeycomb, ICS.
   Met de Daroon player kan je films in een zogenaamde Video_TS map bekijken.
   http://en.daroonsoft.com/?cat=4

   • Harold
    05 november, 2012 om 18:37

    Maar dit is Windows 8 RT hè………….

   • Martijn Chel
    05 november, 2012 om 18:40

    Lol, ik dacht dat we het over Windows RT en al z’n beperkingen hadden. Excuus! :)

 3. rob
  06 november, 2012 om 13:10

  Er zullen altijd codecs zijn die niet zullen werken, aan de ene kant vanwege de CPU beperking ARM/Intel, anderzijds vanwege x86 of x64.

  Geen reden om een tablet/OS te laten liggen.

  Er zijn altijd alternatieven, dat doen we al jaren zo, op Windows, OSX, Linux en andere…..

  Als het goed is (check de Store) is PowerDVD nu ook uit voor W8. En MS wil graag dat je dan voor alle platforms compileert. Dus even checken voor je RT volledig negeert om een codec.

  • Harold
   06 november, 2012 om 14:12

   Het is niet alleen een codec, sommige .exe programma’s werken kennelijk ook niet goed met RT.

   • Martijn Chel
    06 november, 2012 om 14:23

    Alle .exe programma’s werken toch niet met RT?

 4. Harold
  06 november, 2012 om 14:38

  Nog erger dus!!!!!!!!!!!!

 5. Harold
  07 november, 2012 om 12:16

  Heb zojuist even mogen spelen met de Asus Vivo Tab RT. Qua vormgeving een mooi apparaat maar heeft voor mij beperkingen. Zoals gezegd geen .exe bestand afspelen. Had een USB stick met Video_TS film meegenomen maar die werd niet herkend. AVI films werden keurig afgespeeld. Wellicht is er ergens wel een codec te vinden maar voor mij hoeft een RT versie niet.

  Overigens viel het mij op dat deze een flets kleurenbeeld gaf. Geen mooie diepe kleuren, maar wellicht is dat een instelling.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.