Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP ziet Microsoft’s Surface tablet niet als concurrentie

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2012, 13:12 CategorieHardware

Het feit dat Microsoft eigen Windows 8 hardware gelanceerd heeft is bij verschillende hardware partners van de softwaregigant in het verkeerde keelgat geschoten, maar HP maakt zich geen zorgen. In een interview laat HP’s hoofd van de PC divisie, Todd Bradley, weten zich absoluut niet druk te maken om de Surface tablet. Hij ziet de tablet zelfs niet als concurrentie.

Bradley heeft blijkbaar al wat gespeeld met Surface voor Windows RT want hij vindt het apparaat traag en onhandig te gebruiken. Daarbij geeft hij aan dat de beperkte distributie ook een reden is waarom andere fabrikanten zich geen zorgen hoeven te maken. Microsoft’s Steve Ballmer gaf onlangs aan dat de eerste verkoopresultaten van de Surface tablet bescheiden zijn door de beperkte distributie maar dat hier binnenkort verandering in zal komen. Ook rolde de softwaregigant deze week een aantal updates uit die de prestaties van de Surface tablet zouden verbeteren.

Over het Windows RT besturingssysteem zegt Bradley dat hij er geen grote fan van is. Dit laatste zou een reden kunnen zijn waarom onder meer HP, Sony en Acer besloten zouden hebben helemaal geen Windows RT tablets te lanceren. HP heeft echter wel een tweetal Windows 8 tablets gelanceerd; de HP Envy x2 die inmiddels in Nederland te koop is en de ElitePad 900 die begin 2013 op de markt zal verschijnen.

Bron: CITEworld

 • Delen:

Reacties

 1. johan
  18 november, 2012 om 16:05

  Hoi Martijn,

  Weet jij waar die envy x2 te koop is? Ik kan m nergens vinden…

  Gr

  • Martijn Chel
   18 november, 2012 om 17:33

   Zie het zo snel inderdaad ook niet. Ik hou het in de gaten.

 2. johan
  18 november, 2012 om 18:23

  Oke dank je!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.