Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 10 FHD Android tablet te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 13:08 CategorieAndroid

De Huawei MediaPad 10 FHD is een tablet die we al redelijk vaak voorbij hebben zien komen. De tablet werd begin dit jaar voor de eerste keer gepresenteerd en is daarna opgedoken tijdens verschillende beurzen. Toen we de tablet voor het eerst zagen waren de specificaties zeer aantrekkelijk maar de ontwikkeling in de tabletmarkt gaat snel en andere fabrikanten zitten niet stil.

Huawei MediaPad 10 FHD

Niet alleen is de ontwikkeling in de tabletmarkt wat sneller gegaan dan Huawei wellicht gehoopt had, ook heeft de fabrikant zelf besloten wat specificaties te verminderen. Zo is het werkgeheugen van 2GB teruggezet naar 1GB. Inmiddels, na maanden wachten, verschijnt de MediaPad 10 FHD op de Nederlandse markt, overigens nog steeds met specificaties die redelijk aantrekkelijk zijn maar met hevigere concurrentie.

Zo beschikt de tablet onder meer over een 10 inch IPS display met een resolutie van 1.900 bij 1.200 pixels, een 1.2GHz quad-core Huawei K3 processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een microUSB poort en HDMI out via een adapter. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1.3 megapixel camera en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s.

Helaas krijg je niet de meest recente versie van Android. De MediaPad 10 FHD is namelijk uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Aan de interface heeft Huawei vrij weinig gedaan maar de fabrikant levert wel een aantal interessante applicaties mee en biedt de mogelijkheid om je media en documenten in de cloud op te slaan.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Prijs en beschikbaarheid

Inmiddels is de Huawei MediaPad 10 FHD te koop bij de eerste Nederlandse winkels. Redcoon en MaxICT bieden de tablet momenteel aan voor een prijs van 449 euro.

Dit is 50 euro meer dan dat je voor de Acer Iconia Tab A700 met Full HD display betaalt maar wel weer wat goedkoper dan de ASUS Transformer Pad Infinity (zonder dock).

 • Delen:
Huawei MediaPad 10 FHD
Android ICS (4.x)

Reacties

 1. karim
  07 november, 2012 om 14:22

  Nou, maar goed dan dat de nexus10 hier niet komt, anders wordt deze natuurlijk helemaal niet verkocht

  • Martijn Chel
   07 november, 2012 om 14:29

   Ik denk sowieso dat deze tablet weinig verkocht zal worden. Leuke specs hoor, maar gewoon wat te laat. De naam Huawei is ook hier nog niet bekend genoeg om daarmee verkopen te genereren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.