Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad 7 Lite (met 3G) in december te koop voor 199 euro

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2012, 14:08 CategorieAndroid

Huawei heeft onlangs de high-end MediaPad 10 FHD met een Full HD display op de markt gebracht maar het bedrijf heeft ook een tablet gelanceerd die interessanter is voor diegenen met een beperkt budget. De MediaPad 7 Lite is een 7 inch tablet die standaard beschikt over een 3G module voor mobiel internet en in december te koop zal zijn voor een prijs van 199 euro.

Huawei MediaPad 7 Lite

De Huawei MediaPad 7 Lite is de opvolger van de originele 7 inch MediaPad maar qua specificaties ga je er helaas niet op vooruit. Huawei wil de tablet in het lagere prijssegment plaatsen en daarom moest er ingeleverd worden op sommige specificaties. Zo beschikt de tablet over een 7 inch standaard LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een ARM Cortex A8 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, Bluetooth 3.0, een USB 2.0 poort en een microSD card reader. Aan de voorzijde bevindt zich een 0.3 megapixel webcam en aan de achterzijde een 3.2 megapixel camera. Qua software beschikt de tablet over Android 4.0 Ice Cream Sandwich met toegang tot de Google Play Store.

Voor 199 euro krijg je dus niet heel indrukwekkende specificaties, vooral wanneer we kijken naar de processor en het display. Maar, je krijg voor dit bedrag wel een tablet die ook onderweg gebruikt kan worden wanneer je de beschikking hebt over een SIM kaart en data abonnement. Of dat voldoende is om de zwakkere processors te doen vergeten lees je in de uitgebreide review die we binnenkort zullen publiceren.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad 7 Lite verschijnt begin volgende maand in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro. Echter wordt er dezelfde maand een cashback actie ingezet waarbij je 50 euro retour krijgt van Huawei en dus nog maar 149 euro betaalt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.