Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

India presenteert 50 euro kostende Aakash tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2012, 10:30 CategorieAndroid

In India is dit weekend door president Pranab Mukherjee een nieuwe budget tablet gepresenteerd die tegen een zeer lage prijs beschikbaar gesteld wordt voor onder meer scholieren en studenten. De Aakash 2 tablet is de opvolger van de eerste generatie Aakash tablet die over minimale specificaties beschikte en daarom op nogal wat kritiek kon rekenen.

Betere specificaties

De Aakash 2 tablet beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz processor, 4GB aan opslaggeheugen, 512MB aan werkgeheugen, een VGA webcam en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. In tegenstelling tot de eerste generatie beschikt het nieuwe model over een capacitief touchscreen dat de bediening stukken comfortabeler moet maken. De accu moet volgens de ontwikkelaar ongeveer 4 uur meegaan. De tablet draait op een kale versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Met subsidie voor 16 euro

Het mooiste is echter de prijs van omgerekend zo’n 50 euro waarvoor het bedrijf DataWind de tablet op zijn website verkoopt. De Indiase overheid geeft echter nog subsidie waardoor studenten de tablet voor zo’n 16 euro kunnen aanschaffen. Uiteindelijk wil men de tablet zelfs gratis aanbieden aan studenten middels extra subsidies van lokale overheden. Vandaag worden er al 20.000 Aakash tablets op scholen en universiteiten afgeleverd.

Bron: Yahoo

  • Delen:

Reacties

  1. karim
    12 november, 2012 om 15:58

    4uur… -_-

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.