Intel werkt aan quad-core Bay Trail-T chip voor tablets

19 november 2012 1 Minuut 0 Reacties
Intel-logo

We weten inmiddels al dat Qualcomm en Nvidia niet stilzitten en volgend jaar nieuwe processors voor tablets zullen onthullen. Ook Intel, een laatkomer in de tabletmarkt, werkt al aan een volgende generatie processors. Uitgelekte informatie toont dat Intel's nieuwe chip de codenaam Bay Trail-T draagt en dat de eerste details tijdens CES 2013 getoond worden.

Intel Bay Trail-T

Het lijkt erop dat de chip gelanceerd zal worden in een 22nm SoC die de codenaam Valley View-T draagt. Het platform bestaat uit vier kernen die een kloksnelheid van 2.1GHz hebben en beschikt over ondersteuning voor DirectX 11. Ook is er ondersteuning voor tablets met een maximale resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en er is de optie voor 3D camera die 1080p video met 60fps kunnen schieten.

Energiezuiniger en krachtiger

Met de Bay Trail-T moet Intel de concurrentie aangaan met onder meer Nvidia’s Tegra 3 en Tegra 4 chips en Qualcomm’s Snapdragon S4 processor. Volgens Intel heeft de nieuwe chip de helft minder energie nodig voor dezelfde prestaties als de huidige Clover Trail chip, en dus zou nieuwe chip zou 50 tot 60 procent betere prestaties moeten kunnen leveren. Intel geeft aan dat je op een volle batterij zo’n 11 uur video kunt kijken. Ook zou de Valley View-T moeten zorgen voor een betere audiokwaliteit, een hogere geheugencapaciteit en betere grafische prestaties wanneer gecombineerd met een Intel GPU van de zevende generatie.

Reacties (0)