Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS cadeautip: Geef een leuke app cadeau voor Sinterklaas of Kerst

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2012, 13:05 CategorieApplicaties

Lang niet ieder cadeautje hoeft fysiek of van chocolade gemaakt te zijn, met al die digitale apparaten is er voor jong en oud een heel nieuwe categorie waaruit gekozen kan worden: Apps! Helaas is het voor de Android gebruikers en familieleden nog niet mogelijk om elkaar een app cadeau te doen maar in dit artikel kijk ik naar de mogelijkheden die je hebt voor vrienden met een iOS apparaat.

Giftcards

Bekend zijn natuurlijk de giftcards die je voor iTunes kunt kopen. De kaarten zijn in verschillende waarden verkrijgbaar (15, 25, 50 en 100 euro) bij enorm veel verkooppunten in Nederland. Na het inwisselen van de code is het tegoed beschikbaar op het gebruikte Apple-ID om uit te geven in alle onderdelen van de iTunes Store. Maar in dit geval hebben we het natuurlijk nog steeds over een fysiek cadeautje (al zou je de code kunnen mailen natuurlijk) met een minimale prijs van 15 euro.

Doe een leuke app cadeau!

Wat ik dit jaar ga doen voor mijn familie is een paar apps digitaal cadeau doen. In mijn familie hebben bijna iedereen voor Apple producten gekozen als smartphone en tablet dus voor mij komt dit goed uit. Sinds iOS 6 is het echter niet meer mogelijk om via de iPad of iPhone een app weg te geven en moet dat dus via de iTunes app op je Windows of Mac computer.

Het is vrij simpel maar je moet wel even hoe het kan. De eerste stap is het openen van iTunes (als je al iTunes 11 hebt raad ik je aan de sidebar weer aan te zetten via CMD, ALT+S) en navigeer je naar de Store. Daar zoek je de app die je wilt weggeven.

Als je een leuke app gevonden hebt dan kun je via het dropdown menu onder het icoontje (met groen gemarkeerd hier in de afbeelding) kiezen voor de optie “Geef app cadeau”.

Nu kom je op een pagina waar je wat informatie kan opgeven, zo kan je kiezen wie de app ontvangt. Via e-mail als je het het via e-mail wilt laten bezorgen en je het Apple-ID weet en je niet op bezoek kan/wilt gaan, of zelf afdrukken zodat de Sint de code in een schoen kan doen.

Dit geeft je dus twee leuke opties om via mail of via een print (die je door een oom of tante in een schoen kan laten doen in mijn geval) een leuk cadeautje te geven, en wat mij betreft is het dus een echte aanrader. Nadat je de informatie één keer gekozen hebt heb je overigens ook de mogelijkheid om namen van andere ontvangers in te vullen zodat je makkelijk en snel je digitale cadeautjes kunt regelen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.