Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kobo Arc 7 gaat de concurrentie aan met de Google Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2012, 15:25 CategorieAndroid

Met de lancering van de Google Nexus 7 is de lat voor 7 inch tablets een stuk hoger gelegd maar dat betekent niet dat de Nexus 7 geen concurrentie heeft. Verschillende fabrikanten komen nu met interessante 7 inch tablets. Zo heeft Acer de Iconia Tab A110 gelanceerd en lanceerde Kobo afgelopen week de Arc 7. Alleen de Kobo Arc 7 zal ook naar Nederland komen.

Kobo Arc 7

De Kobo Arc 7 beschikt over een 7 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, komt in een 32GB en 64GB variant, beschikt over 1GB aan werkgeheugen en draait op een dual-core TI OMAP 4470 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Volgens Kobo moet de tablet 10 uur meegaan op een volle batterij. De tablet is uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich mar het bedrijf heeft al aangegeven te werken aan een Android 4.1 Jelly Bean update.

Kobo heeft echter wel een eigen interface ontwikkeld met de naam Tapestries. Met deze interface kun je jouw content (boeken, muziek, films, etc.) overzichtelijk organiseren. Ook kun je interessante content aan groepen toevoegen. Gebaseerd op deze toegevoegde content leert de Kobo Arc wat jij interessant vindt en worden er suggesties voor andere content gedaan. Daarbij heb je toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties.

Prijs en beschikbaarheid

De Kobo Arc 7 komt in een zwart en een witte variant en moet begin volgend maand in Nederland verschijnen. Een Nederlandse adviesprijs is niet bekendgemaakt maar bij winkels als Centralpoint en Takeitnow is de tablet reeds te bestellen voor een prijs van 250 euro voor de 32GB versie en 300 euro voor de 64GB variant. Daarnaast zijn er covers in verschillende kleuren los verkrijgbaar.

  • Delen:
Kobo Arc
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.