Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ziet convertible tablets populairder worden dan tablets

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2012, 12:01 CategorieHardware

Zoals je wellicht gemerkt hebt zijn er de afgelopen maanden veel producten voorbij gekomen die meer op een Ultrabook of laptop lijken dan op een tablet. De stand-alone tablet zoals we die een half jaar geleden voornamelijk zagen heeft namelijk concurrentie gekregen van hybride en convertible tablets. Volgens Lenovo gaan deze apparaten zelfs populairder worden.

Convertible tablets

Yang Yuanqing, CEO van Lenovo, gaf gisteren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat hij verwacht dat hybride en convertible tablets het uiteindelijk zullen winnen van de stand-alone tablets. Yang doelt hier op tablets met afneembaar keyboard dock zoals de ASUS Transformer Pad series en convertible tablets waarbij het display omgeklapt of gedraaid kan worden zodat je een laptop omvormt tot tablet. Lenovo zelf heeft bijvoorbeeld de IdeaPad Yoga als convertible tablet geïntroduceerd.

‘Tegenvallende verkopen Apple’

Yang geeft aan dat zijn verwachtingen gebaseerd zijn op de tegenvallende verkopen van een belangrijke concurrent. Zonder specifiek een fabrikant te noemen lijkt hij hier te doelen op Apple. Vorige maand bleek namelijk dat de verkoopcijfers van de iPad in het afgelopen kwartaal lager lagen dan wat analisten verwacht hadden.

Consumenten gaan volgens Yang in de toekomst realistischer denker en inzien dat een tablet met meer rekenkracht, een traditioneel keyboard en een traditioneel besturingssysteem (Windows 8) veel meer te bieden heeft.

Bron: PCWorld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.