Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG en Ematic lanceren tablets voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2012, 15:57 CategorieAndroid

Tablets zijn voor jong en oud maar wanneer je kinderen hebt kan ik me voorstellen dat je ze liever een eigen tablet geeft die niet snel kapot kan. Diverse fabrikanten spelen hier op in door tablets te lanceren die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Zo zagen we eerder dit jaar de Archos Child Pad en de Meep! Tablet voorbij komen. Ook LG en Ematic komen nu met tablets voor kinderen.

Ematic FunTab 7

De Ematic FunTab 7 is een 7 inch Android tablet die beschikt over een resolutie van 800 bij 480 pixels, 512MB aan werkgeheugen en een 1.2GHz processor. De tablet is uitgerust met twee camera’s (voor en achter), 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. Volgens de fabrikant moet de tablet maximaal 8 uur meegaan op een volle batterij. Qua software is de tablet uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en een ‘Kids Mall’ app bibliotheek waar games te vinden zijn. Daarbij worden een aantal apps geleverd die interessant zijn voor kinderen, bijvoorbeeld om te tekenen. Ouders kunnen kinderen in de gaten houden middels ‘parental control’ functies.

De Ematic FunTab 7 is in de VS te koop voor 119 dollar. Of de tablet ook naar Nederland komt is niet bekend.

LG Kids Pad

De Kids Pad van LG is met name gericht op kinderen tussen de 3 en 7 jaar oud en draait op Android. LG levert echter ook eigen software mee, waaronder de LG App Store waar applicaties voor kinderen te vinden zijn. Ook hebben ouders middels een timer controle over hoe lang kinderen met de tablet spelen. Wat betreft de hardware is er weinig over de tablet bekend, behalve dat er een camera op zit en dat het display een formaat van 9 inch heeft. LG laat verder weten dat er een speciale lichtsensor ingebouwd is om vermoeide ogen te voorkomen. De Kids Pad verschijnt deze maand in Zuid-Korea voor een omgerekende prijs van zo’n 215 euro.

Maak je tablet kindvriendelijk

Heb je geen tablet die speciaal gemaakt is voor kinderen maar wil je je tablet wel zo inrichten dat je kinderen er gebruik van kunnen maken? Bekijk dan het artikel over het kindvriendelijk maken van je tablet.

Via: Android Community

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.