Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Maak een Windows 8 Startscherm tegel voor je eigen website

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2012, 13:18 CategorieBesturingssystemen

Hoewel de beschikbaarheid van Windows 8 en Windows RT tablets nog te wensen overlaat is de Windows 8 software alweer een kleine maand volop beschikbaar. Diegenen die de software geïnstalleerd hebben of reeds een Windows 8 tablet hebben kunnen vinden weten natuurlijk dat het Startscherm compleet nieuw is en bestaat uit verschillende tegels met snelkoppelingen.

Windows 8 is flink veranderd ten opzichte van Windows 7. Niet alleen is de desktop interface naar de achtergrond geschoven, ook is de focus gedeeltelijk op touch-input gelegd. Microsoft heeft daarom ook een nieuw Startscherm ontwikkeld wat gevuld wordt met zogenaamde tiles, ook wel tegels in het Nederlands. Deze tegels zijn snelkoppelingen naar applicaties, documenten of websites. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een eigen website of blog dus hoe krijg je een mooie tegel van je eigen website op het Windows 8 Startscherm?

Maak je eigen Windows 8 tegel

Er is een hele simpele manier om een tegel voor je eigen website aan te maken, maar je moet wel toegang hebben tot de html/php bestanden van je website;

Stap 1

Ga naar deze website om je tegel aan te maken.

Stap 2

Klik op kopje 1 en voer je eigen URL in. Klik op ‘Show me’ om te zien hoe jouw tegel er nu uitziet (waarschijnlijk zonder icon).

Stap 3

Open kopje 2 en doorloop de opties om een afbeelding te uploaden, de tekst en de achtergrondkleur aan te passen. Aan de rechterkant zie je een preview van je tegel.

Stap 4

Als je tevreden bent ga je naar kopje 3 (Get the Code). Hier vind je de code die op je website geplaatst moet worden en de afbeeldingen voor de tegel. Download de afbeelding, plaats de afbeelding in de ‘root’ van je website en zet de voorgestelde code in de <head> van je website. Mocht je met WordPress werken dan kun je de code in het header.php bestand plaatsen.

Als alles correct verwerkt is kun je nu je website koppelen aan je Startscherm en verschijnt de door jou aangemaakte tegel.

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe functies binnen Windows 8, de verschillende versies en nieuwe tablets vind je in onze complete Windows 8 Gids.

  • Delen:

Reacties

  1. krotie
    23 november, 2012 om 0:58

    Thanks voor de tip. Werkt prefect!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.