Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details over Microsoft Office Mobile voor iPhone, iPad en Android

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 15:27 CategorieAndroid

Er gaan al maanden geruchten over Microsoft Office applicaties voor onder meer de iPad en Android tablets, maar Microsoft zelf heeft nog niks officieel gepresenteerd of zelfs bevestigd. Toch lijkt het nu wel bevestigd dat de softwaregigant werkt aan de applicaties voor Android en iOS, welke begin 2013 gelanceerd zullen worden.

Microsoft Office Mobile

The Verge heeft van diverse bronnen die bij de plannen van Microsoft betrokken zijn vernomen dat de Office applicaties voor Android tablets en smartphones, en iOS apparaten begin volgend jaar zullen verschijnen. Office voor mobiele apparaten zou de naam Office Mobile meekrijgen en maakt het mogelijk dat gebruikers hun Office documenten onderweg kunnen bekijken.

Dat is echter niet alles want net als de huidige SkyDrive en OneNote applicaties heeft de gebruiker een Microsoft account nodig om de applicaties te kunnen gebruiken. Eenmaal ingelogd zou je Word, PowerPoint en Excel bestanden kunnen bekijken.

Wil je bestanden bewerken dan heb je een abonnement op Office 365 nodig. Dit abonnement kan door iOS gebruikers aangeschaft worden in de applicatie. Bedrijven kunnen ook verschillende codes aanschaffen waarmee werknemers de edit-mogelijkheid kunnen toevoegen. Toch mag volgens The Verge niet teveel verwacht worden van deze mogelijkheid om bestanden te bewerken.

Beschikbaarheid

De Office Mobile app voor iOS zal de eerste zijn die verschijnt, waarschijnlijk eind februari of begin maart 2013. De Office Mobile app voor Android zou in mei verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.