Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft aangeklaagd om opslagcapaciteit Surface RT tablet

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2012, 10:46 CategorieHardware

De eerste weken na de lancering van de Surface voor Windows RT tablet lopen niet helemaal zoals Microsoft het gehoopt had. Vorige week liet CEO Steve Ballmer weten dat de eerste verkoopresultaten bescheiden waren en gisteren werden er acht updates uitgerold om de gebruikservaring van de tablet te verbeteren. Vandaag is Microsoft zelfs voor de rechter gedaagd.

“Klanten worden misleid”

De Seattle Times weet te melden dat Andrew Sokolowski, een advocaat uit Californië, Microsoft heeft aangeklaagd om de opslagcapaciteit van de Surface tablet. Sokolowski zou er na het toevoegen van mediabestanden op zijn Surface tablet achtergekomen zijn dat er geen ruimte meer beschikbaar was en dat de tablet maar 16GB van de geadverteerde 32GB beschikbaar stelt voor bestanden van de gebruiker zelf. Sokolowski vindt dat Microsoft door het adverteren van een 32GB versie klanten misleidt en sleept de softwaregigant daarom voor de rechter.

Reactie Microsoft

Microsoft heeft reeds gereageerd op de aanklacht en gaat er vanuit dat Sokolowski geen zaak heeft. Volgens Microsoft begrijpen klanten dat het besturingssysteem en de vooraf geïnstalleerde applicaties gebruik moeten maken van het interne opslaggeheugen waardoor het geheugen dat overblijft verkleind wordt. Daarbij geeft Microsoft aan dat klanten het geheugen altijd kunnen uitbreiden via de microSD card reader en USB poort.

Begin deze maand publiceerde Microsoft voor het eerst details over waarom het geheugen van de 32GB Surface voor Windows RT tablet zo goed als gehalveerd wordt. Hoewel hij de Surface tablet na de publicatie van deze details gekocht heeft is deze informatie volgens Sokolowski te lastig om te vinden.

 • Delen:

Reacties

 1. tidde
  15 november, 2012 om 11:48

  Tja,
  Vroeger kocht je een Commodore 64 , en je kreeg werkelijk
  38.911kb vrije geheugen ipv 64kb
  kennelijk zet deze trent nog steeds door.

 2. J. Van Breda
  16 november, 2012 om 4:34

  Syntax error.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.