Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft biedt tot april 2017 ondersteuning voor de Surface RT

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2012, 12:16 CategorieBesturingssystemen

De ondersteuning van fabrikanten voor tablets is een belangrijke reden waarom sommigen wel of niet voor een bepaald model kiezen. Zo zien we veel negatieve reacties voorbij komen over het updatebeleid van Samsung en is men juist positief over de ondersteuning van ASUS. Microsoft laat nu weten tot wanneer bezitters van een Surface RT ondersteuning kunnen verwachten.

4,5 jaar ondersteuning

De Microsoft Surface voor Windows RT is nog geen maand geleden officieel gelanceerd maar de softwaregigant laat weten dat er in ieder geval tot april 2017 ondersteuning geboden zal worden. Dit houdt in dat je Surface tablet tot die datum voorzien zal worden van firmware updates en andere updates voor het besturingssysteem en de meegeleverde software. Dat komt dus neer op 4,5 jaar en dat is in vergelijking met Android tablets en Apple’s iPad erg lang.

Android en Apple

Apple biedt namelijk softwareondersteuning voor minimaal twee generaties, wat neerkomt op zo’n twee jaar. Android fabrikanten zouden minimaal 18 maanden softwareondersteuning moeten bieden, iets dat eerder dit jaar door Google gecommuniceerd werd, maar zelfs dit blijkt niet haalbaar voor sommige fabrikanten. Zo zal de vorig jaar gelanceerde Samsung Galaxy Tab 10.1 geen update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgen, net als de vorig jaar gelanceerde ASUS Eee Pad Transformer.

Bron: ZDNet

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.