Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Xbox SmartGlass app voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2012, 11:22 CategorieApplicaties

Eind vorige maand stelde Microsoft de Xbox SmartGlass applicatie al beschikbaar voor Android smartphones en vanaf vandaag kunnen ook gebruikers van een iOS apparaat, waaronder de iPhone en iPad, de applicatie uit de App Store downloaden. Middels de applicatie is het mogelijk de Xbox 360 console te bedienen en kun je je apparaat als tweede scherm gebruiken.

Xbox SmartGlass

Bezitters van een Xbox 360 kunnen middels de applicatie toegang krijgen tot het dashboard van de gameconsole, kunnen teksten invoeren en het afspelen van media bedienen. Ook is het mogelijk om via de applicatie te browsen op de Xbox en te zoeken binnen applicaties en games te activeren. Een andere belangrijke feature, welke voornamelijk interessant wordt wanneer content dit gaat ondersteunen, is het gebruik van de app als tweede scherm.

Zo moet het mogelijk worden je smartphone of tablet als GPS device in te stellen tijdens het spelen van een strategy game of shooter. Ook bij het bekijken van films of series wordt er extra informatie over de content getoond via de applicatie. De betreffende content (game, omroep of film) moet SmartGlass echter wel ondersteunen.

Downloaden

De Xbox SmartGlass applicatie is vanaf heden gratis te downloaden in de Apple App Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.