Microsoft maakt prijs Surface met Windows 8 Pro bekend

29 november 2012 1 Minuut 5 Reacties
Microsoft-Surface-2

Eerder vandaag verschenen er geruchten over de vervroegde lancering van de Surface voor Windows 8 Pro tablet en de mogelijke prijsverlaging. Microsoft zou namelijk meer klanten willen trekken door de tegenvallende verkoopresultaten van de Surface voor Windows RT tablet. Zojuist heeft Microsoft zelf de prijs en beschikbaarheid van de Surface Pro bekendgemaakt.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Surface Pro zal in januari op de markt verschijnen en heeft een adviesprijs van 899 dollar meegekregen. Hiervoor krijg je de 64GB variant. Wil je de variant met 128GB aan opslaggeheugen dan moet je 100 dollar extra betalen. Beide modellen worden als stand-alone tablet in de markt gezet, wat inhoudt dat het Touch Cover of Type Cover keyboard niet bij de prijs inbegrepen is. Ter vergelijking; de Surface voor Windows RT kost momenteel 499 dollar. Hiervoor krijg je de 32GB variant zonder keyboard Touch Cover.

Helaas is er nog geen duidelijkheid over de Europese prijzen, maar de kans is klein dat Microsoft deze variant wel in Nederland zal lanceren. Als je er een wilt zul je net als bij de Surface voor Windows RT naar Duitsland of Frankrijk moeten.

Surface Pro

De Surface voor Windows 8 Pro is de ‘professionele’ variant van de twee. Deze tablet beschikt onder meer over een 10.6 inch display met Full HD resolutie, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen, een USB 3.0 poort, een microSD card reader, een DisplayPort en Bluetooth. Ook wordt de Pro variant geleverd met een stylus waarmee je kunt navigeren, schrijven of tekenen. Zoals de naam al aangeeft wordt de Pro variant uitgerust met Windows 8 Pro, terwijl de RT variant het met Windows RT moet doen.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en een vergelijking tussen beide tablets vind je op de productpagina van de Surface voor Windows 8 Pro.

Via: The Verge

Reacties (5)