Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface ondersteunt acht USB apparaten tegelijkertijd

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2012, 14:36 CategorieHardware

De nieuwe Surface tablet van Microsoft is sinds de lancering voornamelijk negatief in het nieuws geweest door onder andere de vele bugs en matige eerste verkoopcijfers. Toch heeft de Surface tablet een aantal interessante voordelen boven andere tablets die ook wat aandacht verdienen. Zo kun je maar liefst acht USB apparaten tegelijkertijd aansluiten en gebruiken.

Surface USB mogelijkheden

De editors van ChannelMetroTV tonen in onderstaande video aan dat de USB poort op de Surface tablet optimaal benut kan worden. Wanneer je een USB hub met eigen voeding gebruikt kun je onder meer een Xbox controller, een iPod, een Nokia telefoon, een printer, een muis, een externe harddisk en nog wat USB sticks kwijt. In totaal kun je maximaal acht USB apparaten/accessoires die ondersteund worden door de tablet tegelijkertijd kwijt op de USB poort.

Windows RT en randapparatuur

Microsoft heeft overigens eerder deze maand Windows RT, het besturingssysteem van de Surface tablet, aan de Compatibility Center website toegevoegd. Op deze website kun je terugvinden welke accessoires en randapparatuur door het besturingssysteem ondersteund wordt en waar je extra drivers voor moet downloaden. Op dit moment staan er meer dan 30.000 producten in de database die compatibel zouden zijn met Windows RT.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Microsoft Surface voor Windows RT.

Via: Softpedia

 • Delen:

Reacties

 1. Robert – Jan
  26 november, 2012 om 10:33

  Waarom ben jij toch zo negatief over de Surface RT? Ik heb echt veel meer positieve dan negatieve reacties gelezen.
  Tegenvallende verkoopcijfers?? Hij is fysiek alleen in de MS stores te koop, waarvan er slechts een 10-tal in de US zijn. Verder kan je hem online bestellen in 5 of 6 landen, weer alleen in de MS store. Vindt je het gek dat de verkoopcijfers dan niet spectaculair zijn.

  Je kunt je natuurlijk ook afvragen of het MS’s bedoeling wel was om spectaculaire verkoopcijfers te behalen. Zelf hebben ze altijd gezegd dat ze de OEM’s willen prikkelen om betere en innovatievere producten te maken. Die prikkel hebben ze naar mijn idee echt wel afgegeven. Nu maar hopen dat al die W8 tablets eindelijk beschikbaar komen in Nederland..

  • Martijn Chel
   26 november, 2012 om 10:42

   Ik ben helemaal niet negatief over Surface RT. Ik ben juist erg positief geweest voor de lancering. Maar het valt niet te ontkennen dat de reviews niet zo positief waren en dat er veel verhalen verschijnen over de mindere verkopen. Ballmer heeft zelf al toegegeven dat de beschikbaarheid te wensen overlaat. Ik ben niet negatief; het nieuws dat verschijnt is niet overwegend positief.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.