Microsoft Surface Pro heeft half de accuduur van de Surface RT

30 november 2012 1 Minuut 7 Reacties
Surface-tablet-pers

Gisteren heeft Microsoft de prijs van de Surface voor Windows 8 Pro tablet bekendgemaakt. Voor 899 dollar krijg je de 64GB variant maar wel zonder Touch Cover of Type Cover. Nou hebben we inmiddels de meeste en belangrijkste specificaties al op een rijtje gezet maar een belangrijk onderdeel ontbrak nog; de batterijduur van de Surface voor Windows 8 Pro.

Accuduur Surface Pro

Direct na het bekendmaken van de prijs kregen we al reacties over wat de batterijduur van de Surface Pro zou zijn en ook op Twitter ging deze vraag meerdere keren richting het officiële Twitter account van Microsoft. Een van de vragen werd beantwoord met een nogal opvallend antwoord. Volgens Microsoft zou de Surface Pro namelijk half zo lang meegaan als de Surface voor Windows RT. Aangezien de RT variant zo’n 8 uur uit één lading kan halen komen we voor de Pro variant op ruim 4 uur.

Krachtiger en hogere resolutie

Nou is dat niet geheel verrassend als we naar de specificaties kijken. De Surface Pro heeft wel een grotere 42.5Wh batterij (tegenover de 31.5Wh van de RT) maar beschikt ook over een veel krachtigere processor en een display met een hogere (Full HD) resolutie. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar de eerste reviews want ik kan me niet voorstellen dat dit door consumenten en vooral ook zakelijke gebruikers als voordeel gezien kan worden.

Bekijk alle informatie en specificaties op de productpagina van de Surface voor Windows 8 Pro.

Via: Engadget

Reacties (7)