Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface Pro in Duitsland te bestellen vanaf 800 euro

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2012, 11:46 CategorieHardware

Sinds 26 oktober heeft Microsoft een eigen tablet op de markt in de vorm van de Surface voor Windows RT. Dit model draait, zoals de naam al aangeeft, op het voor ARM processors ontwikkelde Windows RT besturingssysteem. Maar, Microsoft komt ook met een geavanceerdere variant die draait op de volledige versie van Windows 8 en beschikt over een Full HD display.

De Surface voor Windows 8 Pro beschikt over betere specificaties en kent dus geen beperkingen qua software. Daar hoort dan echter ook een minder aantrekkelijk prijskaartje bij. De Surface voor Windows RT is inmiddels te koop in onder andere Frankrijk en Duitsland voor een prijs vanaf 499 euro. De Surface voor Windows 8 Pro moet eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnen. Hoewel Microsoft nog geen prijzen bekendgemaakt heeft is de versie met Windows 8 Pro in Duitsland wel reeds te bestellen voor een prijs vanaf 800 euro.

Surface Pro pre-orders

De Microsoft Surface voor Windows 8 Pro met 64GB aan SSD opslaggeheugen zou in Duitsland een prijs van ruim 800 euro krijgen. Wil je 128GB aan opslaggeheugen dan komt hier nog ruim 100 euro bij. Het is echter niet duidelijk of je er voor deze prijs een keyboard cover bij krijgt. De winkel waar de tablet reeds te bestellen zijn geeft aan dat de levertijd op 3 tot 4 maanden staat wat inhoudt dat de tablet ergens begin volgend jaar op de markt moet verschijnen.

Microsoft Surface voor Windows 8 Pro

De Surface voor Windows 8 Pro beschikt onder meer over een 10.6 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen, 64GB of 128GB aan SSD opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth 4.0, twee camera’s, een behuizing gemaakt van aluminium en Windows 8 Pro als besturingssysteem.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Surface voor Windows 8 Pro.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Nick
  06 november, 2012 om 20:08

  Dit gaat dus de concurrent worden van de Samsung Smart PC en Asus Transformer Book. Well uniek dat een 10,6″ tablet/notebook hybride moet concurreren tegen 11,6″ en 13,3″ inch ultrabook/tablets. Maar gezien hun prijzen en specs moeten ze haast wel.

  Komt de 11,6″ Transformer Book naar Nederland trouwens? Ik hoor tot nu toe alleen maar over de 13,3″.

  • Martijn Chel
   06 november, 2012 om 20:09

   Nog niks over gehoord, vraag staat nog uit bij ASUS.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.