Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont welke randapparatuur compatibel is met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2012, 12:30 CategorieMicrosoft

Een van de meest verwarrende elementen van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem is dat er een speciale versie voor ARM processors ontwikkeld is die de naam Windows RT meegekregen heeft. Niet alleen is de naam anders, ook de mogelijkheden verschillen. Een van de beperkingen van Windows RT zou de beperkte compatibiliteit met bestaande randapparatuur zijn.

Welke randapparatuur is compatibel met Windows RT?

Om niet voor verrassingen te komen staan en te weten welke randapparatuur je kunt aanschaffen voor je Windows RT tablet heeft Microsoft een Compatibility Center website opgezet. Hier vind een grote database van hardware accessoires en randapparatuur waarin je kunt zoeken naar een specifiek product of kunt bladeren door verschillende categorieën als camera’s, printers, muizen en keyboards, en opslagmedia.

Volgens Techradar staan er momenteel 30.779 producten in de database die compatibel zouden zijn met Windows RT, waaronder de controller van de Xbox 360 en Apple’s keyboard, muis en trackpad. Aan de andere kant zijn er 12.895 producten die volgens Microsoft niet zouden werken met Windows RT. Hieronder vallen echter ook interne PC harddrives die je toch niet in een Windows RT kunt/wilt plaatsen. Maar, ook Microsoft’s eigen USB LifeCam HD webcams blijken niet compatibel.

Maar..

Toch zit er bij sommige producten een ‘maar’ of ‘mits’ aan aangezien er bij het doorklikken naar een bepaald product soms verschijnt dat de functionaliteit beperkt is bij het gebruik van Windows RT of dat er extra software voor gedownload moet worden. Om fouten te voorkomen kunnen gebruikers zelf ook aangeven of een product wel of niet werkt met een bepaalde versie van Windows.

Windows RT tablets

Het aanbod van Windows RT tablets is nog zeer beperkt. Zo zijn op dit moment alleen nog de Microsoft Surface voor Windows RT, de ASUS Vivo Tab RT, de Dell XPS 10, de Lenovo IdeaPad Yoga 11 en de Samsung ATIV Tab gelanceerd.

Meer informatie

Lees meer over de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.