Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan 7 inch gaming tablet, Xbox Surface

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2012, 16:24 CategorieGaming

Wie dacht dat Microsoft de reeds gelanceerde Surface tablets alleen in de markt zet om de hardwarepartners op scherp te zetten en zich vervolgens weer op software te richten heeft het mis. Microsoft zou zelfs al met een nieuwe tablet bezig zijn, een 7 inch tablet die geoptimaliseerd is voor het spelen van games. De tablet zou gaan onder de naam Xbox Surface.

Xbox Surface tablet

Afgelopen juni lekte er al informatie uit over een 7 inch Surface tablet maar daar hebben we tot vandaag niks meer van vernomen. The Verge zegt nu van verschillende bronnen vernomen te hebben dat Microsoft wel degelijk een dergelijke tablet in ontwikkeling heeft. Microsoft zou de gebouwen waar de tablet ontwikkeld en getest wordt hermetisch hebben afgesloten om ‘lekken’ te voorkomen. De specificaties die juni opdoken zouden grotendeels kloppen.

Zo wordt de Xbox Surface tablet uitgerust met een custom ARM processor en RAM geheugen dat speciaal ontwikkeld is voor een optimale gaming-ervaring. De tablet zou ontwikkeld worden zonder afhankelijk te zijn van een bepaalde hardware architectuur waardoor ook een Intel processor tot de mogelijkheden behoort. Daarbij draait de Xbox Surface niet op een volledige versie van Windows maar op een aangepaste variant. De focus van de tablet licht op het spelen van games maar ook andere functies als e-mail en browsen zouden tot de mogelijkheden behoren.

Als alle bovenstaande specificaties daadwerkelijk kloppen dan zou de Xbox Surface beschikken over onder meer een 7 inch LCD display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een SD card reader, Bluetooth, en Wifi. De overige specificaties in de lijst zijn mogelijk een verwijzing naar een nieuwe Xbox. The Verge geeft dan ook aan dat de lancering van een nieuwe Xbox console en de Xbox Surface tablet waarschijnlijk niet ver uit elkaar zullen liggen. Toch is het volgens The Verge niet zeker dat de tablet zal verschijnen.

Microsoft zelf wilde helaas niet op het bericht reageren.

Bovenstaande afbeelding is een concept design en dus niet de uiteindelijke tablet.

  • Delen:

Reacties

  1. C
    06 november, 2012 om 19:19

    Dus eigenlijk een soort gameboy of ps vita maar dan van Microsoft? Dat lijkt me eigenlijk gigantisch nieuws… Een portable gaming experience van Microsoft, de XBox 360 evenarend.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.