Momenteel meer dan 20.000 apps beschikbaar voor Windows 8

23 november 2012 1 Minuut 12 Reacties
store-Windows-8

Met het nieuwe Windows 8 besturingssysteem richt Microsoft zich vooral ook op tablets, iets wat we terugzien in de 'Metro' touch interface. We hebben de afgelopen weken dan ook heel wat nieuwe Windows 8 tablets, hybride tablets en convertible tablets voorbij zien komen. Om Windows 8 te laten slagen op het gebied van tablets is een groot aanbod van apps noodzakelijk.

20.000 Windows apps

Bij de lancering van Windows 8 gaf Microsoft aan dat er binnen drie maanden meer dan 100.000 apps beschikbaar zouden zijn maar of dit aantal gehaald gaat worden is nog maar de vraag. Volgens Win App Update is de Windows Store op dit moment namelijk uitgerust met een kleine 20.000 applicaties. Van deze apps zijn er zo’n 18.000 gratis te downloaden. Deze apps zijn echter niet voor iedereen beschikbaar. In Nederland krijg je toegang tot een beperkt deel; zo’n 10.000 applicaties.

Vooral een nadeel voor Windows RT

Begin deze maand waren er 13.000 apps beschikbaar in de Windows Store dus de verwachte groei blijft voorlopig nog uit. Gebruikers van de complete Windows 8 software kunnen voorlopig nog vooruit met de traditionele .exe bestanden die we van eerdere Windows versies kennen, maar Windows RT gebruikers zijn daadwerkelijk afhankelijk van het app-aanbod. Op Windows RT kunnen namelijk geen .exe bestanden geïnstalleerd worden.

Microsoft zelf heeft nog geen officiële details vrijgegeven over het aantal beschikbare applicaties.

Via: Tweakers

Reacties (12)