NEO3DO Android tablet geeft 3D weer een kans

07 november 2012 1 Minuut 3 Reacties
GADMEI-3D-tablet

Ik heb het al vaker aangegeven maar 3D en tablets is een combinatie die nog niet echt soepel samengaat. We hebben eigenlijk maar één serieuze poging voorbij zien komen en dat is de vorig jaar gelanceerde LG Optimus Pad. Nou zal niemand ontkennen dat die tablet geen groot succes was, met name omdat je om 3D content te bekijken een bril nodig had en de veel te hoge prijs. Toch zijn er fabrikant die nog steeds toekomst zien in 3D voor tablets.

NEO3DO 3D tablet

3D Film Connection is een bedrijf dat 3D omarmt heeft en wil nogmaals proberen ook tablet-gebruikers te interesseren voor de techniek middels de lancering van de NEO3DO. Volgens het bedrijf waren de mobiele apparaten met 3D weergave die tot nu toe gelanceerd zijn niet geoptimaliseerd voor 3D consumptie en is de NEO3DO dit wel. Deze tablet beschikt over een 8 inch display, kan 3D materiaal weergeven zonder het gebruik van een bril en moet voor 30 procent ‘pop out’ en 70 procent diepte effect zorgen.

3D content moet voor succes zorgen

Eigenlijk is de NEO3DO een rebranded model van de Gadmei T863-3D Tablet die we begin dit jaar al voorbij zagen komen, maar het bedrijf achter de NEO3DO wil er een totaalpakket van maken. Zo moet er interessante 3D content standaard meegeleverd worden en zal het bedrijf zelf 3D applicaties gaan ontwikkelen.

De NEO3DO beschikt qua specificaties onder meer over Android 2.3 als besturingssysteem, een 1GHz processor met 512MB aan werkgeheugen, een 8 inch display met een resolutie van 1.280 bij 768 pixels, ondersteuning voor verschillende 2D en 3D foto en video bestanden, 8GB aan intern opslaggeheugen, een HDMI uitgang en een microSD card reader.

Prijs en beschikbaarheid

De NEO3DO moet begin januari op de Amerikaanse markt verschijnen en heeft een pre-order prijs van 262 dollar. Ook is het mogelijk de tablet naar een adres buiten de VS te versturen.

Via: 3DFocus

Reacties (3)