Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe promotievideo’s ASUS Vivo Tab en Vivo Tab RT Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2012, 13:39 CategorieHardware

Een kleine drie weken geleden lanceerde Microsoft het nieuwe Windows 8 besturingssysteem en met de lancering van nieuwe software werd er ook een grote hoeveelheid hardware gelanceerd. Niet alleen door Microsoft zelf, ook door verschillende hardware partners, waaronder ASUS. De Taiwanese fabrikant komt met een groot assortiment Windows 8 producten, waaronder de Vivo Tab serie.

De ASUS Vivo Tab serie bestaat uit twee modellen; de Vivo Tab RT en de Vivo Tab. Beide modellen zijn volgens het hybride tablet principe ontworpen en beschikken dus over een afneembaar keyboard dock. Wat betreft de overige specificaties verschillen de tablets nogal van elkaar. Het belangrijkste verschil is dat de Vivo Tab RT draait op Windows RT en de Vivo Tab beschikt over het volledige Windows 8 besturingssysteem.

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT is een 10.1 inch tablet met een IPS display en een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder beschikt de tablet onder meer over een quad-core Tegra 3 processor, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een HDMI poort, Bluetooth 4.0, Wifi, en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden. Het keyboard dock beschikt over een USB 2.0 poorten een ingebouwde accu.

ASUS Vivo Tab

De ASUS Vivo Tab is iets groter met een display van 11.6 inch maar maakt net als de RT versie gebruik van een IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder is de tablet uitgerust met een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden en een microHDMI poort. Ook komt de Vivo Tab met een Wacom digitizer stylus. Het dock beschikt over twee USB 2.0 poorten en een ingebouwde batterij.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Vivo Tab RT is inmiddels in Nederland te koop voor een adviesprijs van 599 euro zonder dock en 729 euro met dock. De Vivo Tab met Windows 8 moet in december verschijnen voor een prijs van 799 zonder dock en 929 euro met dock.

ASUS Vivo Tab TF810C kopen
ASUS Vivo Tab TF600C kopen

  • Delen:
ASUS Vivo Tab RT (TF600C)
Windows RT

Reacties

  1. Stef
    12 november, 2012 om 22:08

    Leuk al die tabs maar ik zie nog weinig in Nederland op het moment.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.