Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia brengt eigen HERE kaarten applicatie naar iPad (en iPod/iPhone)

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2012, 13:10 CategorieApplicaties

We zitten er natuurlijk al een tijdje op te wachten maar vandaag is Nokia een gemaakte belofte nagekomen door een alternatief uit te brengen voor Apple’s kaartenapplicatie in iOS 6. De Nokia HERE applicatie maakt gebruikt van NAVTEQ’s data en is een op HTML5 gebaseerde app geworden. Nokia HERE is vanaf nu gratis te downloaden in de Apple App Store.

Nokia HERE

De Nokia HERE app heeft dekking voor 200 landen en biedt verschillende (bekende) weergave mogelijkheden:

  • Kaart
  • Satelliet view
  • Openbaar vervoer
  • Live verkeer

Sommige van de weergaven kunnen ook gebruikmaken van “community maps”, waar gebruik gemaakt wordt van gecrowsourde data om de kwaliteit van de data te verbeteren en meer points-of-interests weer te geven op de kaart. Nokia HERE geeft je ook de mogelijkheid om kaarten op te slaan voor offline gebruik zodat je ook zonder dataconnectie niet hoeft te verdwalen. Turn-by-Turn navigatie, OV reis planning, wandelroutes en verschillende social media en geschiedenis (waar ben je wanneer geweest, en naar wat heb je gezocht) opties maken Nokia’s HERE app compleet.

Eerste indruk

Ik heb de app nog maar een minuut of wat gebruikt en misschien maken we een aparte vergelijking tussen Google Maps, Apple Maps en Nokia HERE Maps maar de eerste indruk is dat het een prima app is, al moet de rendering van kaartweergaven wat sneller kunnen. De eerste paar restaurants waar ik op gezocht heb werden allemaal gevonden, net als bij Google Maps maar in tegenstelling tot Apple’s maps. Verdere en betere test zullen de komende tijd wel plaatsvinden maar gelukkig kan iedereen het zelf proberen door de gratis app uit de App Store te downloaden.

Downloaden

De Nokia HERE applicatie is vanaf nu gratis te downloaden voor de iPad, iPhone en iPod.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.