Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Philharmonisch Orkest vervangt bladmuziek voor de Galaxy Note 10.1

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2012, 10:04 CategorieAndroid

Het Brussels Philharmonisch Orkest heeft haar bladmuziek aan de kant geschoven en vervangen door de Samsung Galaxy Note 10.1 tablet. Het orkest wil meegaan in de digitalisering en verwacht veel voordeel te kunnen halen uit het digitaal tonen van de partituren. Zo moet het orkest de komende tijd maar liefst 25.000 euro op papierkosten kunnen gaan besparen.

Volgens het orkest wordt er voortdurend aan de partituren gewerkt en dit heeft als nadeel dat elke aanpassing of toevoeging op papier gekopieerd moet worden voor elke muzikant.  Aangezien dit er meer dan honderd zijn en alles met de hand gebeurt is het tijdrovend werk. Door de bladmuziek te vervangen voor een Galaxy Note 10.1 tablet wil het orkest tijd en geld besparen. Muzikanten hebben zo altijd de meest recente versie van een partituur bij de hand en kunnen zich focussen op creativiteit. Overigens moeten de muzikanten er nu wel zelf voor zorgen dat hun tablet opgeladen is voordat het concert begint.

De Galaxy Note 10.1 tablets zijn door het bedrijf NeoScores aangepast met speciale partituursoftware waarmee een speciale concertmodus gebruikt kan worden. Deze zorgt ervoor dat tijdens een concert alle notificaties, pop-ups en dergelijken uitgeschakeld worden zodat de muzikant zich kan focussen op de muziek. Het omslaan van een bladzijde moet ook eenvoudiger zijn door simpelweg over het scherm te vegen. Het interne opslaggeheugen van 16GB zou voldoende moeten zijn om meer dan duizend partituren op te slaan.

via: Standaard  • Delen:

Reacties

  1. Robert H. de Kok
    30 juli, 2017 om 0:31

    is deze software ook geschikt voor Windows10 of Linux (Mint of Ubuntu)?
    En waar is die te koop?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.