Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: GeckoCover case voor de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2012, 17:03 CategorieAccessoire reviews

Een tijdje geleden heb ik een review gemaakt van de Noreve lederen case voor de Nexus 7, een case met een redelijk hoge prijs maar ook een hoge kwaliteit. Vandaag kijk ik naar een case die verdacht veel op de case van Noreve lijkt maar een stuk goedkoper is. De GeckoCover voor de Nexus 7 biedt bescherming voor je tablet en kan je tablet in verschillende hoeken zetten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat we een accessoire van GeckoCovers reviewen. Meer reviews van dit merk vind je in ons archief.

GeckoCover voor de Nexus 7 – Design

De GeckoCover voor de Nexus 7 is een accessoire die er op het eerste gezicht zeer stijlvol en kwalitatief hoogwaardig uitziet. De case is aan de buitenzijde voorzien van een zwarte kunstlederen afwerking met netjes afgewerkte stiksels. De binnenzijde is voorzien van een microfiber materiaal en voelt zacht genoeg aan om erop te vertrouwen dat er geen krassen op je tablet zullen komen. Het geheel voelt zeer stevig en hoogwaardig aan.

De achterzijde van de case is voorzien van een aantal gaatjes om de audioweergave niet te blokkeren. Ook zijn alle koppen, de koptelefoon uitgang en de USB poort prima bereikbaar. Zo kun je de Nexus 7 eenvoudig opladen wanneer deze in de case zit en heb je ook geen problemen met het aan- of uitzetten van de tablet.

Verder zien we aan de binnenzijde tweetal ribben waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden. De tablet kan in de case geplaatst worden door deze in de omgebogen hoeken te schuiven. Verder is aan de binnenzijde ook een ‘handvat’ te vinden waarin je een hand kunt steken wanneer je met de andere hand het scherm bedient. Op deze manier heb je het geheel stevig vast. De case wordt vervolgens gesloten middels een simpele maar goed werkende Clipsluiting. De GeckoCover case heeft een afmeting van 19,8 x 12,0 x 1 centimeter en weegt 150 gram.

GeckoCover voor de Nexus 7 – Gebruik

Het gebruik van de case komt aardig overeen met het gebruik van de Noreve case die ik eerder getest heb. Zo is het mogelijk de tablet in drie hoeken te plaatsen door de achterzijde om te buigen en de onderzijde van de tablet in een van de ribben te plaatsen. Eenmaal in een hoek geplaatst staat de tablet redelijk stevig en kun je comfortabel een filmpje kijken. Ook kun je zonder problemen je vingers gebruiken om te navigeren zonder dat de tablet teveel beweegt of instabiel staat.

Daarbij beschikt de case over een ingebouwde magneet die communiceert met een magneet die in de tablet zelf verwerkt zit. Hiermee wordt het display automatisch aangezet zodra je de case openklapt. Wanneer je de case dichtklapt wordt het display automatisch uitgezet. Aan de binnenzijde is zoals gezegd een ‘handvat te vinden’ waarmee je de tablet stevig met een hand vast kunt houden terwijl je de andere hand gebruik om op het display te werken. Echter moet je de tablet compleet omdraaien wanneer je het scherm liever met je linkerhand bedient. Zodra je je rechterhand door het handvat wilt schuiven zit namelijk de clipsluiting in de weg. Het is wel mogelijk, maar echt comfortabel is het niet.

Wat betreft de bescherming biedt de GeckoCover meer dan voldoende om krassen tegen te gaan en de impact van stoten op te vangen tijdens dagelijks gebruik. De tablet past nagenoeg perfect in de case en heeft weinig ruimte om in de case te bewegen. Ook de clipsluiting zorgt ervoor dat je display onderweg goed beschermd blijft. Je moet er zelfs wat moeite voor doet om de case open te krijgen. De basis bescherming van de tablet is dus meer dan voldoende, maar ben je nogal onhandig, wordt je tablet veel door kinderen gebruikt of gebruik je de tablet veel onderweg dan zijn er cases die net wat meer bescherming bieden, ook voor wanneer de tablet op de grond valt.

GeckoCover voor de Nexus 7  – Conclusie

De GeckoCover case voor de Nexus 7 is een kwalitatief hoogwaardige case die er redelijk elegant uitziet. De case biedt voldoende bescherming tijdens dagelijks gebruik en is ook bedoeld om continue bescherming te bieden. De tablet zit stevig in de case verwerkt en heeft dus weinig ruimte om te bewegen. Handig is dat het display automatisch ingeschakeld of uitgeschakeld wordt en dat de tablet in twee hoeken te plaatsen is. Wat betreft de prijs betaal je de helft minder dan wat je voor de Noreve case betaalt en eigenlijk lever je dan alleen in op de fraaie verpakking met elegante ‘tas’ en de echt lederen materialen. Op het gebied van kwaliteit en gebruik doet de GeckoCover niet onder voor de case van Noreve. De GeckoCover beschikt zelfs over de extra functie van het ‘handvat’.

Ben je dus op zoek naar een hoge kwaliteit case met stand-functies dan is de 27,95 euro kostende GeckoCover zeker een goede optie.

Bekijk ook onze uitgebreide review van de ASUS Nexus 7.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.