Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Jisoncases voor de iPad 2, 3 en 4

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 11:59 CategorieAccessoire reviews

Het is alweer een tijdje geleden dat we onze laatste accessoire review hebben gepubliceerd maar het was dan ook een drukke maand met allerlei tablet reviews. Vandaag hebben we eindelijk weer een accessoire review waarin ik kijk naar de Jisoncases voor de iPad 2, derde generatie iPad en de onlangs gelanceerde vierde generatie iPad.

Video

Zoals je in de video kunt zien is dit het type hoes dat zowel voor de voor- als achterkant bescherming biedt. De voorkant maakt gebruik van de Smart Cover setup en kan dus ‘opgerold’ worden om daarna in een van de twee standposities gebruikt te worden.

Materiaal

Deze case is in verschillende materialen beschikbaar en ik heb zowel de versie met echt leer als de nepleren versie bekeken. De bruine case in de video is van echt leer en hoewel erg dun is het van een prima kwaliteit, en zoals het bij een leren case hoort ruikt het ook naar leer (of zoals ik het omschrijf, een goede schoenenwinkel). De variant met namaak leer is echter ook van hoge kwaliteit, en het materiaal lijkt ook wat dikker te zijn. Dit maakt dat het verschil in kwaliteit tussen beide varianten helemaal niet zo groot is en dat is natuurlijk positief voor de twijfelaars die graag wat geld willen besparen. Het prijsverschil tussen beide varianten is 15 euro.

Alle poorten beschikbaar en buttons bruikbaar

Gelukkig is het alweer jaren geleden dat ik de laatste case tegenkwam waarbij je echt op functionaliteit in moest leveren omdat bijvoorbeeld de volume-buttons niet bruikbaar waren. Gelukkig is het bij de Jisoncase is niet het geval. Wel is er iets opvallends aan de hand, want zowel de volumerocker als de aan/uit knop zitten ‘verborgen’ in de case en zijn dus niet opengewerkt. De knoppen zijn zeker bruikbaar maar vooral bij de volume buttons is het niet heel handig en zit je er soms naast, de aan/uit knop werkt prima. Ik vind het persoonlijk wel mooi dat er gekozen is voor deze oplossing maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze mening deelt. De cases zijn volgens de fabrikant volledig met de hand gemaakt en waarschijnlijk was het gewoon te lastig om de knoppen mooi open af te werken. De dockconnector is gelukkig wel gewoon keurig open en te gebruiken, net als de mute/rotation switch, de microfoon en de koptelefoonaansluiting.

Standposities

Omdat deze case gebruikmaakt van het Smart Cover systeem zijn de standposities ook heel herkenbaar. Rol de cover op en leg deze plat op tafel om te typen en zet hem rechtop voor het kijken van een filmpje. De typepositie werkt perfect maar de mediapositie had van mij wat stabieler gemogen, het extra materiaal dat de achterkant van de iPad beschermt maakt de hoek namelijk net iets steiler dan Apple bedoeld heeft tijdens het design van de Smart Cover.

Conclusie

Ik ben redelijk onder de indruk van de Jisoncases die ik voor deze review getest heb, zoveel dat ik me ook al verheug hetzelfde te doen voor de iPad mini varianten die vanaf komende week beschikbaar zijn. De cases zijn van goede kwaliteit en de materiaalkeuze is prima. Hoe het nu precies zit met de claim dat ze handgemaakt zijn weet ik niet maar de kwaliteit geeft me geen reden anders te doen vermoeden. Het enige wat ik graag anders gezien had is het openwerken van alle knoppen en dat de voorkant van de Smart Cover gevuld was met wat steviger materiaal. Bij de Smart Cover zit er aluminium in (tussen?) de ribben en bij deze cases dit plastic of misschien zelf wel karton.

Maar al met al zijn het best aanraders te noemen, zeker de variant van kunstleer. Deze hoes wordt bij de Nederlandse leverancier verkocht voor 34,95 euro en geeft je een hoop waarde voor je geld. De leren variant is 15 euro duurder en het verschil in de materialen is zoals gezegd niet heel erg groot, maar voor diegene die luxe willen is er een mooiere en duurdere optie.

 • Delen:

Reacties

 1. Robert
  28 november, 2012 om 18:25

  Leuk dat je weer een review doet van een accessoire! Mooie covers van jisoncase en dat voor die prijs :o denk dat ik er wel 1 wil hebben :q

 2. Jordy
  28 november, 2012 om 18:34

  Onlangs heb ik deze case bij de importeur van JisonCase in Nederland gekocht. Een erg mooie en degelijke case voor een nette prijs. Dit is absoluut een aanrader!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.