Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Xtrememac Micro Folio Denim voor iPad mini (giveaway!)

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2012, 16:15 CategorieAccessoire reviews

Soms heb je een gelukje bij een ongeluk en vandaag is dat het geval voor Tablets Magazine. Omdat ik een iPad mini voor mijn moeder heb gekocht en daar graag een hoesje bij wou geven had ik er eentje besteld via het internet. Helaas werd de verkeerde hoes geleverd en na een snel contact met ipad-center.nl hebben we besloten de cover uit deze review weg te geven!

Video

Dit is het type hoes dat zowel voor de voor- als achterkant bescherming biedt en dat doet door de hele iPad mini te omspannen met stof, in dit geval een soort spijkerstof. De kleurencombinatie van de case uit de review is paars/roze maar de cover is in verschillende vrolijke kleurencombinaties te verkrijgen.

Alle uitsparingen die je nodig hebt zijn aanwezig al is het opvallend dat deze hoes gemaakt is op basis van een speculatief design van de iPad mini. Er ging namelijk een tijdlang het gerucht dat de iPad mini – net als de iPhone 5 – een extra microfoon op de achterkant zou hebben, op deze hoes vind je daar dus een extra uitsparing voor! Gelukkig is er ook een uitsparing voor de echte plek waar de microfoon zit en zijn de rest van de cut-outs goed geregeld. De speakers, koptelefoon aansluiting en volumebuttons zijn allemaal prima bruikbaar. De aan/uit knop is ook prima bruikbaar al had die van mij wel iets beter uitgelijnd kunnen worden. In praktijk geen enkel probleem maar het is gewoon wat minder mooi.

Het is jammer dat deze hoes geen gebruik maakt van magneten om de iPad mini automatisch in of uit te schakelen bij het gebruik van de hoes, dit wordt overigens ook niet zo geadverteerd. De Xtrememac Micro Folio Denim heeft wel een leuk extraatje want op de voorkant is een soort kontzak (Denim>Spijkerstof>Spijkerbroek>Kontzak) genaaid waardoor je een visitekaartje of pinpas kwijt kan. Handig als je de iPad mini als agenda gebruikt of voor een OV-chipkaart zodat je kan bliepen, zitten en een boek kan lezen in bijvoorbeeld iBooks.

Deze cover biedt goede bescherming al zijn er dus geen plastic delen, het is dus vooral bescherming tegen krassen. Door het design en keuze om de iPad mini te omspannen met stof zijn de hoeken wel goed beschermd tegen stoten dus dat is een absoluut voordeel.

De cover biedt je ook twee standposities door de flap aan de voorkant te vouwen en in een uitsparing aan de achterkant te zetten. Zo krijg je een rechtopstaande media standpositie en een liggende typepositie, welke beide goed werken.

Al met al dus een leuke cover die zowel qua bescherming als standposities wat toevoegt aan de iPad mini. De Xtrememac Micro Folio Denim is op verschillende plekken op het het internet verkrijgbaar voor zo’n 35 euro.

Giveaway

Ik heb deze cover van ipad-center.nl en na het geluk bij een ongelukje geven we deze Micro Folio Denim voor de iPad mini vandaag nog weg en je hoeft er niet eens veel voor te doen! Wanneer je deze accessoire graag toegestuurd krijgt moet je een reactie onder dit artikel achterlaten (met je juiste e-mail adres). Uit alle reacties kiezen we na 23.30 willekeurig een winnaar!

Winnaar: De winnaar van de actie is Maurice! Gefeliciteerd!

 • Delen:

Reacties

 1. Ronny
  29 november, 2012 om 16:29

  Lekker opvallende kleur. Zo wil ik mijn mini wel onderscheiden van de rest ;-)

 2. Siebert
  29 november, 2012 om 16:38

  Ik heb ook een dame in mijn leven die ik hiermee blij kan maken!

 3. Mirjam
  29 november, 2012 om 16:44

  Gave kleur. Ik zou ‘m wel willen hebben als ik een IPad Mini had… Bij gebrek daaraan: als ik win, geef ‘m maar aan Ronny ;)

 4. Maurice
  29 november, 2012 om 16:45

  Leuke surprise voor mijn dochter!

 5. Leo
  29 november, 2012 om 16:47

  Ik zet vanavond mijn schoen

 6. peter
  29 november, 2012 om 16:54

  Deze zou een heel leuk Sinterklaaskadootje zijn voor de jongste van mijn zus. Ook al gelooft ze niet echt meer in die goede Heilige man, toch zal ze wel blijven geloven in haar vrijgevige oom :D

 7. Rene
  29 november, 2012 om 17:59

  Dit zou mijn kleine rakker lekker als gegoten passen, lekker strak in alle hoeken

 8. Timmy
  29 november, 2012 om 18:11

  Nou doe maar, komt wel erg goed van pas als ik hem krijg!!!!

 9. Ronnie
  29 november, 2012 om 19:35

  Tablets magazine kapoentje, gooi wat in m’n schoentje.
  Mijn schoen is gezet en vol verwachting klopt mijn hart.

 10. David
  29 november, 2012 om 19:40

  Een leuk sinterklaascadeautje voor mijzelf! Eergisteren de iPad mini gekocht en ben er echt heel blij mee. Helaas door de aankoop van de mini geen geld meer voor een hoes, dus zou deze ideaal zijn ! (:
  En door de review wil ik de hoes nu wel erg graag!

 11. Ger Wismans
  29 november, 2012 om 20:19

  Leuk hoesje

 12. Thomas
  02 december, 2012 om 0:33

  Hallo,

  Ik zag deze leuke review voorbij komen en vond dat je een mooie achtergrond had op de ipad mini.
  Waar zou ik deze achtergrond kunnen vinden?

  Bij voorbaat dank,

  Groeten Thomas

 13. Chanel
  09 mei, 2013 om 19:13

  Deze hoesje is echt super leuk en schattig ik voor mijn dochter een ipad mini
  Gekocht en ze heeft nog geen hoesje omdat ze allemaal heel duur zijn
  Dus ik wil hem echt super graag!!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.