Review: Xtrememac Micro Folio Denim voor iPad mini (giveaway!)

29 november 2012 2 Minuten 15 Reacties
xtrememac-closed-ipad-mini

Soms heb je een gelukje bij een ongeluk en vandaag is dat het geval voor Tablets Magazine. Omdat ik een iPad mini voor mijn moeder heb gekocht en daar graag een hoesje bij wou geven had ik er eentje besteld via het internet. Helaas werd de verkeerde hoes geleverd en na een snel contact met ipad-center.nl hebben we besloten de cover uit deze review weg te geven!

Video

Dit is het type hoes dat zowel voor de voor- als achterkant bescherming biedt en dat doet door de hele iPad mini te omspannen met stof, in dit geval een soort spijkerstof. De kleurencombinatie van de case uit de review is paars/roze maar de cover is in verschillende vrolijke kleurencombinaties te verkrijgen.

Alle uitsparingen die je nodig hebt zijn aanwezig al is het opvallend dat deze hoes gemaakt is op basis van een speculatief design van de iPad mini. Er ging namelijk een tijdlang het gerucht dat de iPad mini – net als de iPhone 5 – een extra microfoon op de achterkant zou hebben, op deze hoes vind je daar dus een extra uitsparing voor! Gelukkig is er ook een uitsparing voor de echte plek waar de microfoon zit en zijn de rest van de cut-outs goed geregeld. De speakers, koptelefoon aansluiting en volumebuttons zijn allemaal prima bruikbaar. De aan/uit knop is ook prima bruikbaar al had die van mij wel iets beter uitgelijnd kunnen worden. In praktijk geen enkel probleem maar het is gewoon wat minder mooi.

Het is jammer dat deze hoes geen gebruik maakt van magneten om de iPad mini automatisch in of uit te schakelen bij het gebruik van de hoes, dit wordt overigens ook niet zo geadverteerd. De Xtrememac Micro Folio Denim heeft wel een leuk extraatje want op de voorkant is een soort kontzak (Denim>Spijkerstof>Spijkerbroek>Kontzak) genaaid waardoor je een visitekaartje of pinpas kwijt kan. Handig als je de iPad mini als agenda gebruikt of voor een OV-chipkaart zodat je kan bliepen, zitten en een boek kan lezen in bijvoorbeeld iBooks.

Deze cover biedt goede bescherming al zijn er dus geen plastic delen, het is dus vooral bescherming tegen krassen. Door het design en keuze om de iPad mini te omspannen met stof zijn de hoeken wel goed beschermd tegen stoten dus dat is een absoluut voordeel.

Reacties (15)