Samsung begint uitrol Android 4.0 ICS voor de Galaxy Tab 8.9

30 november 2012 1 Minuut 10 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-8-9

Begin vorige maand begon Samsung eindelijk met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de redelijk populaire eerste generatie Galaxy Tab 10.1. Over de 8.9 inch Galaxy Tab 8.9 (GT-P3100) was echter nog niks bekend. Tot vandaag want Samsung is inmiddels in een aantal Europese landen begonnen met de uitrol van de nieuwe Android versie.

Jelly Bean

Android 4.0 is inmiddels alweer een ‘oudere’ Android versie aangezien Google onlangs Android 4.1 Jelly Bean en Android 4.2 Jelly Bean uitgerold heeft voor de Nexus apparaten. Ook andere tablets kunnen binnenkort een Jelly Bean update verwachten. Zo liet ASUS onlangs weten dat er al aan de update voor de Transformer tablets gewerkt wordt.

Android 4.0 ICS

Dat Samsung niet een van de snelste fabrikanten is wanneer het op updates aankomt weten we inmiddels wel. De Galaxy Tab 8.9 draait nog op Android 3.2 Honeycomb en dat moet voldoende zeggen. Hier komt binnenkort hopelijk verandering in, want Samsung is in Oostenrijk begonnen met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich welke Over The Air of via Kies gedownload kan worden. Deze versie moet de tablet een stuk soepeler en sneller laten aanvoelen en ook de batterijduur zal verbeteren.

Nederland

Wanneer de update beschikbaar gesteld wordt voor Nederlandse gebruikers van de Galaxy Tab 8.9 is nog niet duidelijk. Mocht je de update binnenkrijgen, laat het dan even weten via een reactie onderaan dit artikel.

Via: Sammobile

Reacties (10)