Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 10.1 krijgt Android 4.1 met Premium Suite

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2012, 11:35 CategorieAndroid

Gisteren werd bekend dat Samsung begonnen is met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean voor de Galaxy Tab 2 series. Echter is er nog een Samsung tablet die wacht op deze update; de populaire Galaxy Note 10.1. Samsung heeft beloofd de Jelly Bean update voor het einde van dit jaar nog uit te rollen en laat vandaag weten dat ook Premium Suite meegeleverd wordt.

Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Premium Suite is een softwarepakket dat we al kennen van de Samsung Galaxy Note II en breidt voornamelijk de mogelijkheden van de S-Pen stylus uit. De tablet variant zal dus niet alleen Android 4.1 Jelly Bean krijgen, maar ook extra functies zoals Multi Window met de mogelijkheid om maximaal 16 apps tegelijkertijd te openen in een soort pop-ups (Cascade View) en twee apps naast elkaar te draaien (Dual View), en Air View waarmee je de S-Pen stylus kunt gebruiken om te ‘hoveren’ over knoppen, foto’s en e-mails waardoor er een preview of alt-tekst getoond wordt.

Daarnaast worden er ook nieuwe apps en S-Pen functies als Easy Clip, Quick Command, Photo Note en Paper Artist toegevoegd en heeft Samsung de S-Pen applicatie verbeterd. Alle genoemde features van de Premium Suite zijn in onderstaande video van Samsung te zien. Wil je meer weten over deze nieuwe functies, lees dan onze review van de Samsung Galaxy Note II.

Beschikbaarheid

Samsung is inmiddels in Duitsland begonnen met de uitrol van de update. Wanneer de Android 4.1 Jelly Bean update met de Premium Suite mogelijkheden voor Nederlandse gebruikers van de Galaxy Note 10.1 beschikbaar gesteld wordt is nog niet duidelijk.

Via: Samsung

  • Delen:

Reacties

 1. galaxy note
  23 november, 2012 om 19:50

  Krijgt de Galaxy Note n7000 ook een 4.1 jelly bean software update?

 2. Rik
  25 november, 2012 om 16:14

  All,
  Ik zou graag mijn Update 4 eraf hebben en weer naar 3.2 willen gaan. Nu werkt er bijna niets, is erg traag, en ben er helemaal Niet meer blij mee.Wie kan mij zeggen hoe dit te doen ?

  • Rik
   25 november, 2012 om 16:16

   Sorry maar ik hen een 7500 galaxy 10.1 tab, dus geen Note

  • Martijn Chel
   25 november, 2012 om 17:13

   Volgens mij moet je daar je tablet helaas voor rooten. Terugzetten is een lastige taak voor de ‘leek’.

 3. peters
  06 december, 2012 om 15:28

  vandaag, 6 december update Samsung note 10.1 3G ontvangen.
  397,40 mb via Wifi.

  • Bert
   30 januari, 2013 om 23:05

   HELP:
   Hoe krijg je de update binnen op een galaxy note 10.1?
   Gaat dat automatisch of moet ik handelingen verrichten. Ik weet nog niet zoveel van een tablet af. Als ik op software update druk, krijg ik melding: geen update beschikbaar. ( heb momenteel 4.0.4 op de note 10.1 ) Of kan dit niet automatisch op de tablet?

   • Martijn Chel
    30 januari, 2013 om 23:19

    Die krijg je inderdaad automatisch aangeboden en je kunt handmatig zoeken zoals je omschrijft. Echter is de update nog niet beschikbaar.

 4. peters
  06 december, 2012 om 16:01

  Eerst wordt 397 MB gedownload, dan geinstalleerd en dan de apps geoptimaliseerd, dan mediadata bijwerken, dan apps installeren De volgende versie is geinstalleerd: Android versie 4.1.1

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.