Samsung Galaxy Note 10.1 krijgt Android 4.1 met Premium Suite

23 november 2012 1 Minuut 8 Reacties
Galaxy-Note-10-1-pers-2

Gisteren werd bekend dat Samsung begonnen is met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean voor de Galaxy Tab 2 series. Echter is er nog een Samsung tablet die wacht op deze update; de populaire Galaxy Note 10.1. Samsung heeft beloofd de Jelly Bean update voor het einde van dit jaar nog uit te rollen en laat vandaag weten dat ook Premium Suite meegeleverd wordt.

Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Premium Suite is een softwarepakket dat we al kennen van de Samsung Galaxy Note II en breidt voornamelijk de mogelijkheden van de S-Pen stylus uit. De tablet variant zal dus niet alleen Android 4.1 Jelly Bean krijgen, maar ook extra functies zoals Multi Window met de mogelijkheid om maximaal 16 apps tegelijkertijd te openen in een soort pop-ups (Cascade View) en twee apps naast elkaar te draaien (Dual View), en Air View waarmee je de S-Pen stylus kunt gebruiken om te ‘hoveren’ over knoppen, foto’s en e-mails waardoor er een preview of alt-tekst getoond wordt.

Daarnaast worden er ook nieuwe apps en S-Pen functies als Easy Clip, Quick Command, Photo Note en Paper Artist toegevoegd en heeft Samsung de S-Pen applicatie verbeterd. Alle genoemde features van de Premium Suite zijn in onderstaande video van Samsung te zien. Wil je meer weten over deze nieuwe functies, lees dan onze review van de Samsung Galaxy Note II.

Beschikbaarheid

Samsung is inmiddels in Duitsland begonnen met de uitrol van de update. Wanneer de Android 4.1 Jelly Bean update met de Premium Suite mogelijkheden voor Nederlandse gebruikers van de Galaxy Note 10.1 beschikbaar gesteld wordt is nog niet duidelijk.

Via: Samsung

Reacties (8)