Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Slechtzienden lezen makkelijker op een tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2012, 10:15 CategorieOnderzoek

Als je slechtziend bent en graag wilt lezen dan is een tablet de beste manier om dit te doen. Volgens Amerikaanse medici die hun onderzoeksresultaten presenteerden tijdens de Annual Meeting of the American Academy of Ophthalmology is het voor slechtzienden eenvoudiger om te lezen wanneer een scherm beschikt over achtergrondverlichting, iets dat standaard is bij tablets.

Contrast van groot belang

De onderzoekers hebben verschillende proefpersonen laten lezen op diverse oppervlakten, zoals een tablet, een e-reader met E Ink display maar zonder verlichting en op normaal papier. Hier uit bleek dat mensen die slechtziend zijn veel baat hebben bij een hoger contrast dat veroorzaakt wordt door het gebruik van achtergrondverlichting. Een hoog contrast zoals we op tablets terugzien kan voor mensen met goede ogen zorgen voor vermoeide ogen tijdens lang lezen maar maakt het lezen makkelijker wanneer de ogen niet 100 procent functioneren.

Papier blijft aan kop

Volgens de onderzoekers blijft een tekst op papier voor mensen met goed zicht nog steeds de beste manier om te lezen.

Via: Nu.nl

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.