Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tabletgebruikers lezen ook vaker papieren magazines

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2012, 12:28 CategorieHardware

Het grote voordeel van tablets is dat je nagenoeg alles digitaal kunt doen, ook het lezen van de krant of je favoriete magazine. Uit onderzoek van de Professional Publishers Association (PPA) dat deze week gepubliceerd is blijkt dat tabletgebruikers veel gebruikmaken van digitale magazines en dat de betrokkenheid bij deze magazines ook een stuk hoger ligt.

Print vs digitaal

Op zich is dit geen grote verrassing, maar interessanter is dat uit het onderzoek ook blijkt dat tabletgebruikers die magazines digitaal lezen ook vaker papieren (geprinte) magazines lezen. 96 procent van de tabletgebruikers heeft in hetzelfde jaar een magazine in papieren vorm gelezen, tegenover 80 procent van het landelijk gemiddelde in de UK. Het lezen van een magazine op een tablet heeft dus ook positieve invloed op het (blijven) lezen van papieren uitgaven van magazines. De PPA geeft aan dat digitale magazines niet altijd een vervanging van print gezien moeten worden maar als een aanvulling met een uitgebreidere ervaring voor lezers.

Het vinden van magazines

Verder blijkt uit het onderzoek dat voor het vinden van nieuwe magazines de tablet wel zeer handig is. 68 procent van de tabletgebruikers zegt kranten en magazines voor het eerst gelezen (gevonden) te hebben op de tablet in plaats van een papieren versie in bijvoorbeeld de winkel.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.