Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tabletmarkt blijft groeien, Apple levert marktaandeel in

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2012, 10:02 CategorieAndroid

Zoals na elke kwartaal wordt ook deze keer de balans weer opgemaakt in de wereldwijde tabletmarkt. Onderzoeksbureau IDC heeft alle cijfers weer naast elkaar gezet en komt tot de conclusie dat de tabletmarkt in zijn geheel 49,5 procent gegroeid is ten opzichte van het derde kwartaal van 2011. Gedurende het derde kwartaal is de markt met 6,7 procent gegroeid.

Apple levert in

Uit het rapport van IDC blijkt ook dat Apple wereldwijd 27,8 miljoen tablets verscheept heeft maar wel marktaandeel heeft moeten inleveren. Het bedrijf uit Cupertino gaat van 65,5 procent marktaandeel in het tweede kwartaal naar 50,5 procent in het derde kwartaal. Volgens IDC komt dit voornamelijk omdat consumenten wachtten op de iPad Mini. In het vierde kwartaal zien we waarschijnlijk dan ook weer een groei voor Apple terug. Toch zal een deel van deze consumenten volgens IDC voor een Android tablet kiezen door de relatief hoge prijs van de iPad Mini.

Android groeit

Android tablet fabrikanten hebben goede zaken gedaan in de afgelopen drie maanden. Zo heeft Samsung meer dan 5 miljoen tablets verscheept en heeft hierdoor een marktaandeel van 18,4 procent vergaard. Volgens IDC zijn de Galaxy Tab 2 tablets en de Galaxy Note 10.1 verantwoordelijk voor deze groei. De Koreaanse fabrikant wordt gevolgd door Amazon en ASUS. Amazon heeft in de VS succes geboekt met de nieuwe Kindle Fire tablets en het succes van ASUS zou met name te danken zijn aan de Nexus 7 tablet die samen met Google ontwikkeld is. Lenovo sluit de top 5 af. Dit komt met name doordat het bedrijf in China een grote speler is.

Windows 8 tablets

In het rapport maakt IDC overigens ook nog kort melding van Windows 8 maar is daar niet zeer positief over. Volgens het onderzoeksbureau is de prijs een belangrijke factor bij de aankoop van tablets en daardoor zullen fabrikanten van Windows 8 tablets het lastig krijgen om marktaandeel te winnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.