Windows 8 verkopen vallen tegen, Start menu blijkt toch populair

19 november 2012 1 Minuut 14 Reacties
Samsung-ATIV-Tab-2

Microsoft heeft nog niet officieel laten weten hoe goed of slecht de verkoopcijfers van Windows 8 tablets, laptops en desktop PC's zijn, maar als we de geruchten mogen geloven vallen de eerste resultaten vies tegen. De verkopen zouden ver onder de verwachtingen van de softwaregigant liggen en het zou vooral de schuld van hardware fabrikanten zijn dat het zo slecht gaat.

Microsoft is teleurgesteld

Paul Thurrott, een specialist over alles dat met Microsoft te maken heeft, schrijft op zijn blog dat men binnen Microsoft zeer teleurgesteld is in de eerste verkoopcijfers. De redenen voor de slechte cijfers zouden te vinden zijn bij de hardware partners van Microsoft. Volgens Thurrott is Microsoft teleurgesteld in de terughoudende designs van Windows 8 producten en de zeer beperkte beschikbaarheid tot nu toe. Thurrott geeft zelf ook nog wat mogelijke redenen voor de tegenvallende verkopen, zoals het feit dat Windows 8 door de combinatie van een desktop en een touch interface verwarrend is voor consumenten en de Windows RT versie waar weer geen .exe bestanden op gedraaid kunnen worden.

Beschikbaarheid in Nederland

Wat de exacte verkoopcijfers zijn is afwachten maar dat de beschikbaarheid van Windows 8 tablets te wensen over laat is iets dat wij ook goed zien. We hebben veel producten aangekondigd zien worden maar het merendeel hiervan is nog steeds niet te koop in Nederland. En dat terwijl Windows 8 al bijna een maand geleden officieel gelanceerd werd.

Windows 8 Start menu

Diegenen die Windows 8 software of producten aangeschaft hebben lijken het niet helemaal met Microsoft eens te zijn over het verwijderen van het Start menu. Dit is een van de belangrijke wijzigingen ten opzichte van Windows 7; het nieuwe Start menu is namelijk omgedoopt tot het Charms menu en terug te vinden aan de rechterzijde van het scherm. In de Windows Store is momenteel echter de Start8 applicatie te vinden die het traditionele Start menu weer toevoegt aan de interface.

Reacties (14)