Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 verkopen vallen tegen, Start menu blijkt toch populair

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2012, 18:43 CategorieHardware

Microsoft heeft nog niet officieel laten weten hoe goed of slecht de verkoopcijfers van Windows 8 tablets, laptops en desktop PC’s zijn, maar als we de geruchten mogen geloven vallen de eerste resultaten vies tegen. De verkopen zouden ver onder de verwachtingen van de softwaregigant liggen en het zou vooral de schuld van hardware fabrikanten zijn dat het zo slecht gaat.

Microsoft is teleurgesteld

Paul Thurrott, een specialist over alles dat met Microsoft te maken heeft, schrijft op zijn blog dat men binnen Microsoft zeer teleurgesteld is in de eerste verkoopcijfers. De redenen voor de slechte cijfers zouden te vinden zijn bij de hardware partners van Microsoft. Volgens Thurrott is Microsoft teleurgesteld in de terughoudende designs van Windows 8 producten en de zeer beperkte beschikbaarheid tot nu toe. Thurrott geeft zelf ook nog wat mogelijke redenen voor de tegenvallende verkopen, zoals het feit dat Windows 8 door de combinatie van een desktop en een touch interface verwarrend is voor consumenten en de Windows RT versie waar weer geen .exe bestanden op gedraaid kunnen worden.

Beschikbaarheid in Nederland

Wat de exacte verkoopcijfers zijn is afwachten maar dat de beschikbaarheid van Windows 8 tablets te wensen over laat is iets dat wij ook goed zien. We hebben veel producten aangekondigd zien worden maar het merendeel hiervan is nog steeds niet te koop in Nederland. En dat terwijl Windows 8 al bijna een maand geleden officieel gelanceerd werd.

Windows 8 Start menu

Diegenen die Windows 8 software of producten aangeschaft hebben lijken het niet helemaal met Microsoft eens te zijn over het verwijderen van het Start menu. Dit is een van de belangrijke wijzigingen ten opzichte van Windows 7; het nieuwe Start menu is namelijk omgedoopt tot het Charms menu en terug te vinden aan de rechterzijde van het scherm. In de Windows Store is momenteel echter de Start8 applicatie te vinden die het traditionele Start menu weer toevoegt aan de interface.

De applicatie kost 5 dollar en is volgens de makers al gedownload door tienduizenden Windows 8 gebruikers. Volgens dezelfde makers zouden de early adopters van Windows 8 het gevoel hebben dat er iets mist; datgene dat zij gewend zijn bij het gebruik van een PC. Overigens heeft Samsung ook een dergelijke applicatie ontwikkeld voor Windows 8 gebruikers met een Samsung product.

Meer informatie

Wil je meer weten over Windows 8? Lees dan onze complete Windows 8 Gids of bekijk alle reeds gelanceerde Windows 8 tablets, hybride tablets en convertible tablets in onze tablet database.

 • Delen:

Reacties

 1. Lijnart
  19 november, 2012 om 19:16

  Ligt volgens mij meer aan dat ze niet te koop zijn, dan aan de gewenning of het start menu.
  Ben zelf al weken aan het kijken maar er is er nog geen een te koop.

  grt, lijnart

  • Martijn Chel
   19 november, 2012 om 19:22

   Exact, maar dat staat er ook. Het Start menu is puur een opvallende ontwikkeling.
   De beschikbaarheid is zeer matig.

 2. delacosa
  19 november, 2012 om 22:09

  Weet je wat windows 8 (vooral rt) grootste probleem is… APPS. het is te triest voor woorden als je naar hun store kijkt. Geen facebook app niets. Het ligt niet aan de fabrikanten. Het is een overhaat gereleaste OS.

  Steve balmer die stoer zijn vingertje naar apple en Android wijst en afkraakt. En kijk nu. Ze hadden windows 8 met 20.000 apps moeten releasen. Maar dit vreselijk

 3. Lijnart
  20 november, 2012 om 0:19

  Toch denk ik dat als de tablets in de schappen liggen, er zat mensen zijn die er een kopen. Het gemak van een complete computer in een tablet gaat voor een RT of een Ipad.
  De apps komen er wel, voor het eind van het jaar zijn alle top apps er. Denk zelf dat windows tablets, de ipads in gaan halen, meer keus, zakelijke markt etc. etc.

 4. comment
  20 november, 2012 om 8:51

  De terughoudend verkoop van windows 8 is voor een groot deel te weiten aan het feit dat windows 8 een k…. besturings systeem is. Het getuigd van grote arrogante dat microsoft de hardware fabrikanten de schuld geeft en het feit dat de gebruikers geen keuze gelaten worden hoe ze HUN computer willen gebruiken. Persoonlijk ben ik zeer blij dat het zo slecht gaat met microsoft’s nieuwe besturings systeem Windows 8, zo zie je maar dat het niet installeren van Windows 8 en het niet aanschaffen van microsoft producten een positief effect kan hebben.

  • michaël
   20 november, 2012 om 10:53

   win 8 een slecht os? heb je het dan al eens de kans gegeven? ikzelf gebruik win8 al vanaf de beta’s en ik hou ervan.

   De fabrikanten hebben toch wel schuld aan de slechte verkopen, ik heb in de winkels nog geen één win8 tablet gezien maar ook de surface nog niet en veel laptop enzovoort ook nog niet.

   en o, het zijn geruchten en mirosoft heeft nog niets erover gezegd. Enkel dat na 3 dagen er al 4 miljoen upgrades waren uitgevoerd.

 5. tidde
  20 november, 2012 om 9:16

  Als Dhr Balmer opstapt, gaat het de goede richting weer op..
  die man hoort op een tractor niet achter een bureau

 6. fred
  20 november, 2012 om 11:56

  windows 8 werkt prima
  zeker op een tablet of touchscreen
  ik heb vrijdag de samsung ativ pc pro gekocht
  bij mediamarkt was er 1 binnen gekomen dus ik had geluk
  enige wat jammer is er zit toch geen g3 in wat hier wel werd vermeld
  verder is het een leuk en mooi tablet

  • Martijn Chel
   20 november, 2012 om 14:27

   Die informatie komt van Samsung zelf en helaas maakt dat merk er altijd een zooitje van qua specificaties en verschillende varianten per land. Heb het er nu bijgezet maar het blijft altijd afwachten wat Samsung doet.

 7. Rudy
  20 november, 2012 om 12:43

  16 Gb. om een tablet te laten draaien, het gaat goed met ze.

 8. ger
  20 november, 2012 om 13:44

  ramp,Norton en Microsoft outlook hebben er veel problemen,UPC geeft Windosw 8 de schuld van al deze toestanden

  • K
   28 november, 2012 om 0:32

   Ik heb Norton, geen problemen. Ik het outlook, geen problemen.

   Als je naar de UPC klantenservice belt, dan bel je naar een callcenter en heb je in 95% van de gevallen een tiener aan de lijn die bijna niets weet van computers. Geloof mij, ik heb gewerkt bij een dergelijk bedrijf.

 9. Sjakie
  22 november, 2012 om 2:09

  Met Win8 wordt je pc gedegradeerd tot tablet. Games draaien stroever en functies zoals o.a. schijfopruiming en defragmenteren lijken te zijn verdwenen (met uitgebreid en omslachtig zoeken zijn ze er nog wel)..
  De arrogantie dat M$ denkt hiermee de hele industrie naar zich toe te kunnen trekken. De dictatuur dat ZIJ beslissen wat wij wél en niet met onze pc’s mogen uitspoken. Neem nou het startmenu, de desktop gadgets en de aero-interface wat ze er zonder enige keus vrolijk hebben uitgesloopt..
  Wil m’n pc gewoon volledig kunnen benutten en niet dat ik achter een fu**ing tablet zit!!

  Waarom steeds van die nieuwe shit op de markt gooien, zonder eerst de vorige versies te optimaliseren..??!!
  Ja, met XP hadden ze nog naar de gebruikers geluisterd door SP3 uit te brengen. Daar is echt het uiterste uitgehaald qua stabiliteit.
  Vista was (net als Win8 zal worden) een flop. Al draait het bij mij regelmatig zelfs soepeler en stabieler dan Win7, zeker met SP2.
  Voor win7 wordt er zelfs geeneens meer een SP2 uitgebracht, terwijl er nog genoeg aan is te optimaliseren.. Nee, ze willen daar in Redmond alsmaar meer graaien door ons steeds overhaast een ‘nieuw’ (beta)OS door de strot te drukken..

  Aangezien de Win8 upgrade maar 3 tientjes kostte, kon ik m’n nieuwsgierigheid niet bedwingen. Maar daar is ook alles mee gezegd.
  De aankomende jaren zal ik me nog laten bedienen door XP en Vista/7. Geen pipo van M$ die me gedwongen zal laten overstappen..

 10. udi
  22 november, 2012 om 15:27

  dit vindt ik wel grappig… t’ is weer alleen tegen Windows,

  en dat verkoop van de tabletten tegenvallen lijkt me logisch gezien ze nog niet te koop zijn,

  ook grappig om te zien hoe zenuwachtig de andere besturingssysteem-boys & – girls worden. Men weet trouwen dat indien W8 & P8 ten volle beschikbaar komt hun besturingssystemen als antiek zal worden bestempeld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.