Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows Blue is de gratis opvolger van Windows 8’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2012, 16:49 CategorieBesturingssystemen

Het linkt misschien vreemd aangezien Windows 8 vorige maand pas gelanceerd is maar volgens recente berichten zou Microsoft halverwege volgend jaar al een nieuwe versie het besturingssysteem willen lanceren. De nieuwe versie gaat onder de codenaam ‘Windows Blue’ en kan gratis of voor een klein bedrag gedownload worden door Windows 8 gebruikers.

Windows Blue

Volgens The Verge, die zich baseert op bronnen die nauw betrokken zijn bij het Windows besturingssysteem, wordt Windows Blue ergens halverwege 2013 uitgebracht en worden met de nieuwe versie er een aantal belangrijk wijzigingen doorgevoerd, zowel in de user interface als de prijsstelling. Microsoft zou het besturingssysteem voor een klein bedrag aan willen bieden aan gebruikers die reeds een versie van Windows geïnstalleerd hebben.

Nieuwe apps en jaarlijkse updates

Windows Blue zou ook een ander SDK met zich meebrengen, maar dat houdt niet in dat Windows 8 applicaties niet onder Windows Blue zouden werken. Microsoft zou volgens The Verge ontwikkelaars van applicaties na de lancering van Blue gaan aanmoedigen om apps speciaal voor deze versie te ontwikkelen en minder op Windows 8 te focussen. Een ander belangrijke verandering die Windows Blue met zich meebrengt is dat het de start zou zijn van een jaarlijkse updatecyclus van Microsoft.

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  28 november, 2012 om 17:00

  Laat die losers bij microsoft eerst windows 8 eens op orde brengen voordat ze aan iets nieuws beginnen.

 2. pascal
  28 november, 2012 om 17:27

  nou ik ben het geheel met woout eens laten ze eerst win8 goed maken qua interface en uiterlijk wandt die ziet er nog slechter uit dan winxp wandt volgnes mij is het gewoon geld kloppen als ze elk jaar een nieuwe versie willen uitbrengen.

 3. michaël
  28 november, 2012 om 18:09

  Windows 8 ziet er misschien niet goed uit (smaken verschillen want ik heb de interface graag) maar qua functionaliteit is er niets mis mee (mijn mening).

  Dat ze geld willen verdien heeft alles te maken dat ze een bedrijf zijn en dat betekend direct geld willen verdienen.

  Jaarlijks willen updaten, dus eigenlijk zo windows 8 verbeteren, is niet slecht zolang het niet veel/ niets kost je kan het bezien als een service pack denk ik.
  Het kan zijn dat het gratis is voor win8 gebruikers en voor ander Windows gebruiker een upgradeprijs.

  jaarlijks updaten moeten ze ook doen anders gaan ze achter blijven op de tablet markt en dat is natuurlijk niet goed voor het ecosysteem.

  nu wat er ook van zij de tijd zal leren.

 4. Woout
  28 november, 2012 om 18:19

  Bovendien is deze “nieuwe” interface gewoon gejat van AOL in 1996…

  • michaël
   28 november, 2012 om 21:05

   het heeft inderdaad gelijkenissen maar het had geen live tiles.
   maar wil dat zeggen dat het os slecht is?

 5. Robert – Jan
  29 november, 2012 om 10:02

  Gewoon even een gedachtespinsel….

  Zou het niet zo kunnen zijn dat Windows Blue de opvolger wordt van Windows RT. De naam RT is voor de meeste consumenten nietszeggend en verwarrend, Blue ‘bekt’ een stuk lekkerder. Tevens zou een jaarlijkse update van Microsofts mobiele OS ook veel meer in lijn liggen met de concurrenten iOS en Android.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.