Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT halveert het bruikbare opslaggeheugen van je Surface tablet

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2012, 17:22 CategorieHardware

Het was al bekend dat de Surface voor Windows RT tablet – en eigenlijk alle Windows RT tablets – veel van het beschikbare opslaggeheugen zou opslokken voor het besturingssysteem maar Microsoft heeft vandaag details gepubliceerd over wat je als gebruiker exact overhoudt. Zo wordt duidelijk dat de 32GB Surface RT tablet maar 16GB aan bruikbaar opslaggeheugen heeft.

Natuurlijk hebben alle tablets een gedeelte van het opslaggeheugen dat alleen aan het besturingssysteem en aanverwante content toegewezen wordt maar dat gaat vaak om een paar gigabytes. Microsoft laat echter zien dat je het opslaggeheugen rustig kunt halveren wanneer je voor de 32GB Surface tablet gaat. Van de 32GB wordt namelijk de binaire omzetting, ruimte voor recovery tools, het Windows RT besturingssysteem, Office 2013 RT en vooraf geïnstalleerde apps afgetrokken. Voor de 64GB variant zou dit inhouden dat je zo’n 46GB aan opslagruimte overhoudt voor je media, apps en andere content. Dit maakt overigens ook meteen duidelijk dat een 16GB Windows RT (of Windows 8) tablet niet tot de mogelijkheden behoort.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om het opslaggeheugen van je tablet uit te breiden. Zo kun je een USB harddisk aansluiten, een microSD card in je tablet schuiven of een van de vele cloud diensten gebruiken.

Prijs, beschikbaarheid en specs

De Surface RT tablet is momenteel te koop in onder meer de VS, Frankrijk en Duitsland voor een prijs vanaf 499 euro. Wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Microsoft Surface voor Windows RT.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.